Serveis mínims per la vaga general del 21-F: 50% a TMB i FGC en hora punta i 33% a Rodalies

La protesta no afectarà a les urgències i les atencions mèdiques inajornables

Els transports públics oferiran almenys entre un 30% i un 50% del seu servei habitual aquest dijous 21 de febrer, en motiu de la vaga general convocada pel sindicat Intersindical. La Generalitat de Catalunya ha dictat aquest dimarts els serveis mínims en els sectors clau de mobilitat i atenció bàsica. El metro i el bus de Barcelona, així com Ferrocarrils de la Generalitat, funcionaran al 50% durant les hores punta, concretament entre les 6:30h i les 9:30h del matí i des de les 17h fins les 20h del vespre. La resta de la jornada el servei bàsic serà del 25%.

Pel que fa als transports interurbans, la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha fixat un 33% obligatori a Rodalies i Regionals de Catalunya, operats per Renfe. Als centres de salut, les urgències i les unitats de cures intensives funcionaran al complet amb normalitat i estan també garantits els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions de necessitat vital i les intervencions quirúrgiques inajornables. En l’àmbit social, els menjadors i l’ajuda a domicili prestaran servei com en cap de setmana i les residències, com si fos un festiu. Com en salut, aquelles necessitats urgents i ajornables tenen l’atenció garantida. També el transport sanitari respondrà a totes les urgències sanitàries, en especial d’oncologia, diàlisi i oxigenoteràpia. Les farmàcies de guàrdia no podran fer vaga.

A les escoles públiques hi haurà de guàrdia almenys un directiu per centre i un docent per a cada sis aules d’Infantil i Primària (de 3 a 12 anys) o per a cada quatre aules d’educació especial de 3 a 16 anys. Els menjadors estaran operatius amb un mínim d’un terç de la plantilla, igual que les activitats extraescolars i a les llars d’infants. Als centres penitenciaris es treballarà com un dia festiu amb el 50% del personal de rehabilitació i el 65% del personal d’oficines, a diferència dels jutjats de guàrdia que estaran operatius al 100%.

Les ràdios i televisions públiques oferiran almenys la meitat de la cobertura informativa habitual i si es produís una emergència l’haurien de difondre obligatòriament. Un terç de la plantilla dels peatges d’autopistes i del personal de grues també treballaran malgrat la vaga general. Els serveis funeraris garantiran un servei del 85% a les sales de refrigeració i del 50% a administració.

Més informació

Nou comentari