Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La concentració sobiranista contra el judici obre un període de noves mobilitzacions “massives”
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat un acte de rebuig al judici dels presos polítics aquesta tarda a la plaça Catalunya. Després de diverses accions de protesta durant aquest matí, l’ANC i Òmnium celebren una concentració unitària on també s’hi han presentat diferents CDR de Barcelona i altres punts del país. A la manifestació, a més, s’hi han sumat partits polítics i entitats de la societat civil i hi han assistit 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. 

Catorze representants de Junts per Catalunya, ERC, la CUP, els comuns, l’Associació Catalana pels Drets Civils, Òmnium, l’ANC, l’associació Iridia, el sindicat Intersindical -CSC i Unió de Pagesos han llegit el manifest conjunt que han titulat “L’autodeterminació és un dret!”. En el text, han denunciat que “ningú queda al marge d’aquesta Causa General” i que els seus efectes “seran per tota la societat”, recull l’ACN.

A la concentració, a més, s’ha anunciat un moment de noves mobilitzacions que volen “multiplicar” les properes setmanes. Començant per la de la Gran Via de de les Corts Catalanes, el proper 16 de febrer, quan reclamen mobilitzar-se “de forma massiva i per la que ja s’han preparat autobusos arreu de Catalunya. A més, també han animat a participar a “les diverses convocatòries per aturar el país” que es convocaran de cara al 21 de febrer, especialment pel que fa a la vaga general, “en defensa dels drets socials i laborals han convocat alguns sindicats”.

A la concentració hi han estat presents algunes de les principals personalitats polítiques, com la consellera i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, que ha assenyalat que “el que es pretén jutjar és l’exercici de la democràcia”. El líder de la CUP al Parlament, Carles Riera ha assegurat que “la millor resposta contra la repressió és la lluita”.

També hi ha participat el portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, que ha acusat l’Estat de carregar-se “la democràcia i els drets civils” i ha afegit: “Tenim totes les eines per defensar-nos i no ens aturarem”.

Una línia crítica que ha mantingut el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ja que ha catalogat el judici contra els presos de merament “polític”. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha refermat les paraules de Mauri i ha recordat que són els investigats “són presoners i presoneres polítiques, són exiliats i exiliades polítiques”.

Més personalitats vinculades a la CUP també han tingut el torn de paraula als discursos de l’acte. L’exdiputat David Fernàndez ha reiterat que “votar no és cap delicte i, per tant, exercir drets fonamentals no pot ser-ho tampoc”. La diputada Maria Sirvent, a més, ha insistit a dir que “sense drets socials, no hi ha democràcia plena. I sense drets civils i polítics no hi pot haver democràcia”.

 

 

 

Més notícies
L’oposició sobiranista marxa de la comissió municipal d’Economia en protesta pel judici de l’1-O
Notícia: L’oposició sobiranista marxa de la comissió municipal d’Economia en protesta pel judici de l’1-O
Comparteix
Ja s'havien votat els punts més decisius i la sessió ha continuat sense ells
Els Mossos d'Esquadra s'emporten el diputat Carles Riera de la concentració davant la Fiscalia / D.C.
Els Mossos s’enduen per la força els concentrats a la fiscalia contra el judici de l’1-O
Notícia: Els Mossos s’enduen per la força els concentrats a la fiscalia contra el judici de l’1-O
Comparteix
Un dels desallotjats per la policia ha sigut el diputat de la CUP Carles Riera
La capçalera de la manifestació d'estudiants contra el judici de l'1-O, a la plaça Universitat / A.L.
“Amb Franco, això sí que passava”: la manifestació d’estudiants contra el judici de l’1-O
Notícia: “Amb Franco, això sí que passava”: la manifestació d’estudiants contra el judici de l’1-O
Comparteix
Ha sortit de la plaça Universitat i ha acabat a plaça Sant Jaume, on els joves han cantat a ritme de Txarango

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa