Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos s’enduen per la força els concentrats a la fiscalia contra el judici de l’1-O
  • CA

Els Mossos d’Esquadra s’han endut per la força, amb el mètode conegut en argot com “arrencar cebes” i sense càrregues, els manifestants asseguts al mig del carrer Pau Claris, en una acció sorpresa dels CDR contra el judici de l’1-O, que ha començat avui al Tribunal Suprem. La policia catalana ha aixecat tots els manifestants menys el diputat Carles Riera. Quan han arribat a la seva posició, els Mossos d’Esquadra han optat per agafar els del voltant. Finalment, s’ha negat a marxar i l’han desallotjat per la força.

La protesta – que ja ha acabat – ha començat cap a les 12 del migdia, quan s’han concentrat davant de la seu de la fiscalia de Barcelona, al carrer Pau Claris, i han fet una crida perquè hi anés més gent. Un centenar de persones s’hi han concentrat, entre els quals hi havia el diputat de la CUP Carles Riera. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra de seguida han acudit a protegir la porta

Els manifestants concentrats davant de la fiscalia a Barcelona, per protestar pel judici de l'1-O, envoltats pels Mossos d'Esquadra / D.C.

Els manifestants concentrats davant de la fiscalia a Barcelona, per protestar pel judici de l’1-O, envoltats pels Mossos d’Esquadra / D.C.

Els antiavalots han anat avançant i han fet retrocedir els manifestants, que s’han assegut a la calçada del carrer Pau Claris, a l’altura de la Fiscalia. La policia ha avançat des de la cruïlla amb Mallorca, d’una banda, i una altra línia policial s’ha format des de l’altra banda del carrer, des de València, per encapsular els assistents a la concentració. Finalment, ha començat l’operació per fer-los marxar a la força, però no hi ha hagut cap càrrega. Els agents els anaven agafant pels braços i alguns dels manifestants s’aixecaven i d’altres es resistien i la policia els arrossegava.

Els Mossos també han fet diverses identificacions a alguns dels concentrats després de revisar les imatges que enregistren amb la seva càmera de vídeo. Amb els darrers 40 manifestants asseguts, la policia catalana ha intensificat les identificacions i a cada persona que aixecaven li han fet entregar la documentació i li han escorcollat la motxilla o bossa de mà.

Una de les portaveus d’Arran i la campanya Alcem-nos, Adriana Roca, ha explicat al TOT Barcelona que l’acció d’avui s’emmarca en una resposta contra “la injustícia” del judici del Tribunal Suprem. “Si ells [els presos polítics] són culpables, tots els que vam participar portant les urnes i defensant les escoles també ho som”, ha apuntat. També han carregat contra el conseller d’Interior: “Buch dimissió”, cridaven.
 
Els concentrats davant de la seu de la fiscalia a Barcelona, en una protesta contra el judici de l'1-O, amb el diputat de la CUP, Carles Riera / D.C.

Els concentrats davant de la seu de la fiscalia a Barcelona, en una protesta contra el judici de l’1-O, amb el diputat de la CUP, Carles Riera / D.C.

Davant la possibilitat d’anunciar noves mobilitzacions, ha recordat que hi haurà “una sèrie d’accions que algunes s’han anunciat i d’altres encara no” i que tenen l’objectiu de visibilitzar el rebuig als procés judicial “d’una part important del poble de Catalunya”.

Els manifestants repeteixen consignes contra la policia i la repressió judicial. “Adri, et volem a casa” ha estat un dels més repetits, en referència a Adrià Carrasco, el jove d’Esplugues de Llobregat investigat arran dels talls de carreteres de la setmana santa de l’any passat.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa