Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rècord històric: Barcelona viu el segon març més càlid

Tots els barcelonins hem detectat com aquest mes de març les temperatures han estat força atípiques. Hem viscut uns dies freds després de la nevada de finals de febrer i després temperatures càlides que han anticipat la primavera. Aquesta realitat la confirmen les dades de l’Observatori Fabra d’aquest mes de març, que assenyalen que ha estat el segon més càlid, amb una temperatura mitjana de 14 graus, i el segon més sec des que l’observatori té registres des del 1914.

Els contrastos de temperatures han estat evidents. Per exemple, mentre l’1 de març es van viure temperatures de 0,7 graus, el passat divendres 24 es va arribar als 25,7. Aquesta és la tercera temperatura més alta que s’ha viscut mai en el mes de març. Les altes temperatures s’evidencien també amb el fet que s’han superat els 20 graus nou vegades. Aquestes temperatures només es van superar el març del 2001, el més càlid de la història.

El segon any més sec

La pluja també és un dels temes estrella d’aquest mes. No per la seva presència, sinó pel contrari: només ha plogut de manera destacable en dues ocasions. Pel que fa a la sequera, l’Ajuntament ha posat en marxa diferents mesures per reduir el consum d’aigua i en prepara altres en aquesta línia. Aquest dimarts la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va enviar una carta a la vicepresidenta del govern, Laura Vilagrà, demanant una reunió entre administracions per tal de parlar “un límit raonable” de creuers aquest estiu.

En aquest sentit, Sanz va catalogar de “dades alarmants” els creueristes que, segons la patronal del sector, arribaran a Barcelona: 3,2 milions. “Seria del tot incomprensible que patim l’any menys plujós dels darrers cent anys, però arribin més creueristes que mai”, va avisar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa