Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona deixa de regar parcs i jardins per la situació de sequera
  • CA

L’Ajuntament activarà el protocol per situació de sequera en fase d’excepcionalitat a Barcelona. Seguint les indicacions que va marcar ahir la Generalitat de Catalunya, el consistori restringirà l’ús d’aigua per tal de mitigar els efectes provocats per la manca de pluja. Aquesta nova fase implica augmenta les mesures vigents i es deixaran de regar els parcs i els jardins de la ciutat. Segons informa el consistori en una nota de premsa, s’utilitzarà l’aigua indispensable per regar als arbres i les plantes. Aquest fet, apunten des del govern, permet estalviar prop del 50% de l’aigua potable que es fa servir per regar.

En l’àmbit de la neteja, la situació actual obliga a limitar l’ús d’aigua potable. Fins ara, segons indica l’Ajuntament, el 80% de l’aigua que utilitzen els serveis de neteja ja és no potable. Ara, s’amplia la mesura a la totalitat del servei. D’altra banda, es fixa la mirada en els horts urbans, tant públics com privats. En aquest aspecte, s’intensifica la campanya informativa per reduir al màxim el reg, que queda limitat a les regadores. Cal recordar alhora que les fonts ornamentals seguiran buides -ja passava en l’estat d’alerta- i també seguiran les restriccions per omplir piscines.

Situació crítica als embassaments

Aquest dimarts, la Generalitat de Catalunya ha elevat a la fase d’excepcionalitat les restriccions contra la sequera a 244 municipis, entre els quals hi ha Barcelona i altres ciutats de l’àrea metropolitana. La situació és especialment crítica a les conques dels rius Ter i Llobregat i per això la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha decidit passar les restriccions al nivell tres (de quatre). Per corregir la manca d’aigua i poder fer marxa enrere aquestes restriccions, caldria que plogués 50 litres cada dia durant quatre mesos, segons ha indicat la representant del Govern. Un fet inassumible actualment, però plausible en els pròxims mesos perquè, en paraules de la consellera, s’espera una abril “molt plujós” a Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a març 01, 2023 | 14:46
    En fi març 01, 2023 | 14:46
    Això li va com anell al dit a la kolau, no caldrà que justifiqui com de bruta i deixada, està deixant Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa