Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com t’afecten les restriccions d’aigua si vius a Barcelona
  • CA

La Generalitat de Catalunya ha elevat a la fase d’excepcionalitat les restriccions contra la sequera a 244 municipis, entre els quals hi ha Barcelona i altres ciutats de l’àrea metropolitana. La situació crítica dels embassaments del país han fet prendre la decisió a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà. Per corregir la manca d’aigua i poder fer marxa enrere aquestes restriccions, caldria que plogués 50 litres cada dia durant quatre mesos, segons ha indicat la representant del Govern. Un fet inassumible actualment, però plausible en els pròxims mesos perquè, en paraules de la consellera, s’espera una abril “molt plujós” a Catalunya.

Sigui com sigui, de moment caldrà conviure amb l’escenari d’excepcionalitat actual, que es decreta quan els embassaments no passen del 25% de la seva capacitat i que intensifica la reducció d’aigua per a usos no prioritaris. Segons el pla actual, hi ha cinc grans àmbits de l’esfera pública o privada que queden afectats.

Volum màxim d’aigua per habitant i dia

El volum d’aigua que entra al diposit municipal per abastir la població no pot superar els 230 litres per habitant i dia. Una mesura que inclou l’aigua que s’utilitza tant en un ús domèstic com comercial.

Neteja

Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments o façanes ja siguin públics o particulars, excepte si la neteja és resultat d’un accident, incendi o per motius de seguretat. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable. Sí que es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.

Pel que fa als vehicles, només es permet una neteja integral als establiments comercials dedicats a aquesta activitat, ja que disposen amb sistemes de recirculació d’aigua. A nivell particular, només es permet netejar vidres, retrovisors, llums i matrícules amb esponja i galleda.

Piscines i fonts ornamentals

Les piscines són un dels espais més regulats en aquesta fase d’excepcionalitat. En aquest sentit, es permet omplir-les amb la quantitat indispensable per garantir la qualitat sanitària de l’aigua; també en centres educatius es limitaria l’aigua disponible per a les piscinies desmuntables (més habituals a l’estiu). Aquestes limitacions no afecten a les que s’omplen amb aigua de mar.

Tal com ja passava en l’estat d’alerta anterior, està prohibit l’ompliment total o parcial de
fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, excepte en casos comptats.

Granges

A les granges, l’ús d’aigua procedent de la xarxa d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abastiment i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte. En aquest segon cas, caldrà fer l’ús indispensable.

Eliminació de pols

Es prohibeix la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a febrer 28, 2023 | 18:53
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya febrer 28, 2023 | 18:53
    Veig que no s'ha prohibit l'ús d'aigua per fabricar neu a les estacions d'esquí, tampoc que es limiti l'abastiment d'aigua als creuers que visiten Barcelona i encara menys que hi hagi un pla per a limitar el nombre de turistes que puguin venir a Catalunya aquest estiu. P.S. Si vols entrar a "MonPlaneta" has de clicar una de tres opcions escrites en la llengua dels castellans, sota un avís també redactat en llengua colonial. El mateix passa amb el digital “LaRepública”. Passo d’entrar en aquestes webs de merda
  2. Icona del comentari de: Observador a març 01, 2023 | 08:19
    Observador març 01, 2023 | 08:19
    A la imatge que hi ha al capdavant d' aquest artícle hi ha dues dones que veuen la font de Canaletes; que no ragi no els és cap problema. Altra cosa sería si volguessin beure.
  3. Icona del comentari de: en fi a març 01, 2023 | 12:54
    en fi març 01, 2023 | 12:54
    restriccions, molt be, ara i la factura també patirà restriccions? el cànon mínim serà reduït, els impostos també partiran reduccions, la companyia d'aigua i les administracions, continuaran cobrant el de sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa