Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queixes per soroll i brutícia al voltant del Fòrum en la primera nit del Cruïlla
  • CA

Com ja era habitual abans de l’esclat de la pandèmia, les queixes per les molèsties associades a la munió d’espectadors que es desplaça als festivals que es celebren al Fòrum tornen a despuntar als voltants del recinte. Les associacions de veïns de Zona Fòrum -que representa els habitatges més propers al parc- i el Moviment Diagonal Mar asseguren que els maldecaps pel soroll durant els concerts i la brutícia que s’acumula a les immediacions del recinte han tornat aquest dijous amb la jornada inaugural del Cruïlla, el primer esdeveniment multitudinari que retorna a l’esplanada des de l’esclat de la pandèmia.

“Molts veïns que viuen a prop s’han queixat per l’alt volum dels concerts. Aquesta nit passada han acabat entre les 11.00 i les 12.00, però aquesta nit s’espera que s’allarguin fins a les quatre o les cinc de la matinada“, avisa José Manuel Sánchez, president de l’Associació de Veïns de Zona Fòrum. L’entitat vol sol·licitar a l’Ajuntament estudis sonomètrics dels festivals del Fòrum, ara que tornen a organitzar-se després de més d’un any de treva a causa del coronavirus. L’associació diu que fins ara no se n’ha sortit amb la petició d’efectuar controls de so i que els resultats es publiquin. Tampoc ha aconseguit que es reduexi el nombre d’espectacles que el parc acull i que es reubiquin a altres llocs de Barcelona.

Restes d'un 'botellón' a la rambla Prim / Cedida
Restes d’un ‘botellón’ a l’alçada de la rambla Prim / Cedida

Una altra crítica usual abans que la crisi sanitària irrompés i que els col.lectius veïnals manifesten de nou són les llaunes, les ampolles i les escombraries amuntegades fins a desbordar les papereres i que acaben esteses a les voreres. Aquest dijous a la nit també eren visibles les restes d’alguns botellons al voltant de la Rambla Prim, un cop acabades les actuacions. “Qui haurà de pagar la neteja? Doncs la butxaca del contribuent. Estem molt descontents”, protesta el Moviment Diagonal Mar. L’Ajuntament diu que no disposa de dades d’intervencions de la Guàrdia Urbana anit per eventuals queixes i incidències al voltant del Fòrum.

Tanques a l'interior d'una illa d'habitatges a prop del Fòrum / Cedida
Tanques a l’interior d’una illa d’habitatges a prop del Fòrum / Cedida

“Actes tan massius com aquest són impossibles de controlar”, creu Sánchez, que explica que aquest divendres s’han col·locat tanques en algunes places interiors dels blocs d’habitatges per impedir que espectadors que assisteixen als concerts s’hi concentrin. “Hi ha veïns que han de viure engabiats per evitar que els íncivics entrin a places i parcs”, lamenta el president de l’entitat veïnal. Tot i que el teixit associatiu era partidari d’haver suspès el festival i s’ha mostrat escèptic amb l’eficàcia dels cribatges massius, Sánchez admet que la necessitat d’acudir d’hora per superar el test d’antígens per accedir al Cruïlla “ha evitat que, com en altres ocasions, hi hagi grans grups de persones donant voltes pel barri i fent botellón hores abans dels concerts”.

Més notícies
Públic amb mascareta a primera fila del concert de Kase.O al Festival Cruïlla / ACN
El Cruïlla tanca la primera jornada amb 126 positius entre els més de 15.000 espectadors
Notícia: El Cruïlla tanca la primera jornada amb 126 positius entre els més de 15.000 espectadors
Comparteix
Cap dels diagnosticats van poder accedir al recinte del Fòrum
Moment en què l'entrada i el DNI dels assistents es vincula amb la seva polsera | A.D.
Cues de només 5 minuts en la primera jornada de Cruïlla
Notícia: Cues de només 5 minuts en la primera jornada de Cruïlla
Comparteix
Els resultats del test d'antígens triguen uns 15 minuts a arribar als assistents del festival

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa