Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Raval aixeca la veu per protestar contra la brutícia i la delinqüència
  • CA

Prop d’un centenar de persones han sortit als carrers del Raval aquest dijous al vespre per denunciar la situació límit que viu el barri amb l’acumulació de brutícia i el repunt de la delinqüència. Sota el lema “Diem Prou!”, els participants han arrencat una manifestació que ha recorregut diferents punts de la zona fins a arribar a l’avinguda del Paral·lel, on han arribat a tallar el trànsit.

La concentració s’ha iniciat cap a dos quarts de vuit del vespre al número 14 de l’avinguda de les Drassanes i ha avançat en direcció a la sala de venipunció del Baluard amb pancartes on es podia llegir, entre altres proclames, “El Raval no és un centre de venipunció. Respecte”. La marxa ha seguit aleshores el seu rumb pels carrers del barri fins a l’avinguda del Paral·lel, on alguns manifestants han tallat el trànsit en ambdós sentits de la marxa, tal com ha informat la Guàrdia Urbana, que ha hagut de desviar la circulació.

Cal recordar que aquesta protesta es va convocar a finals del passat setembre amb la voluntat de denunciar la “desídia” que consideren que tenen les administracions envers problemes que colpegen el barri des de fa molt temps com la brutícia o la delinqüència.

Reforç policial del 20% al Raval

Precisament, aquest dijous s’ha fet pública la decisió de l’Ajuntament d’augmentar la presència d’agents de la Guàrdia Urbana al barri del Raval en un 20%. Amb aquest increment es pretén reforçar el patrullatge uniformat n aquelles zones on “s’ha detectat un increment del consum de drogues a la via pública”. Aquests nou equips de policies se sumaran al que ja patrullen habitualment pels punts “d’interès especial” de Ciutat Vella.

Segons informa el consistori en un comunicat, l’objectiu d’aquest canvi és prevenir, dissuadir i corregir conductes de risc “augmentant la visibilitat dels i les agents”. L’Ajuntament també fa esment en el seu comunicat a la tasca que fan els Equips de Policia de Barri (EPB), que s’encarreguen de teixir xarxes amb els veïns i els comerciants per detectar nous focus de conflicte i “poder oferir la millor resposta policial davant del fenomen de tràfic i consum de drogues”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa