Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manifestació al Raval contra la brutícia i la delinqüència: “Diem prou!”
  • CA

Veïns del Raval sud han convocat una manifestació per al pròxim 20 d’octubre contra la brutícia i la delinqüència. La protesta es farà davant del número 14 de l’avinguda Drassanes, davant de la Sala Baluard, i la idea és recordar la “desídia” que consideren que tenen les administracions envers aquests problemes que colpegen el barri des de fa molt temps.

Pel que fa a la brutícia, des de fa mesos hi ha queixes veïnals contra comerços que no tiren als contenidors les seves deixalles, com capces de cartó. Prova d’aquest problema, és que aquest dimecres va començar una campanya de l’Ajuntament per controlar que els establiments compleixin amb el sistema de recollida de residus a l’hora de tirar les deixalles. Les conseqüències de no fer-ho poden arribar a ser denúncies o sancions de 300 euros. Una altra prova d’aquest problema és la campanya contra l’incivisme que van impulsar grups i entitats del barri, com Guerrilla Raval o la Xarxa Veïnal del Raval, el passat mes de gener. L’objectiu era recordar a veïns, comerciants i turistes on s’havien de tirar les escombraries i on no havien d’anar a parar.

Furts, desmantellaments de punts de venda de drogues i robatoris amb violència

L’altre gran problema del Raval és la delinqüència. En les darreres setmanes han continuat els furts, els desmantellaments de punts de venda de drogues i els robatoris amb violència. Un de destacable és el d’un lladre que va colpejar un home a qui li estava robant una bicicleta elèctrica. Segons va informar la Guàrdia Urbana de Barcelona, una patrulla de Ciutat Vella va detenir l’individu. Un altre més violent és el que van protagonitzar quatre individus, que van assaltar a una altra persona i va intentar resistir-se al robatori amb força. Com a resposta d’aquesta resistència, un dels autors va assestar-li una ganivetada i, després, van fugir del lloc corrents.

Segons l’Enquesta de Serveis Municipals d’enguany, la inseguretat i la neteja són els problemes que més preocupen els barcelonins. En el 2021 la inseguretat també era el principal problema, amb un 14,5% de les respostes, i ara ho és amb un 19,1%. Per part seva, la neteja ha abandonat la quarta posició de l’any passat (6,9%) i ha passat a la segona, amb un 12,4% de les respostes. Pel que fa als districtes, la inseguretat és el principal problema a Ciutat Vella (41,1 %), Nou Barris (25,5 %), Sant Martí (25,2 %), Sants-Montjuïc (21,9 %), Sant Andreu (20,7 %) i Horta-Guinardó (18,6 %).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa