Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament augmenta els efectius de policia al barri del Raval
  • CA

L’Ajuntament ha decidit augmentar la presència d’agents de la Guàrdia Urbana al barri del Raval en un 20%. D’aquesta manera, segons informa el cos policial en un comunicat als mitjans de comunicació, es reforça el patrullatge uniformat en aquelles zones on “s’ha detectat un increment del consum de drogues a la via pública”. Aquests nou equips de policies se sumaran al que ja patrullen habitualment pels punts “d’interès especial” de Ciutat Vella.

Segons informa el consistori, l’objectiu d’aquest canvi és prevenir, dissuadir i corregir conductes de risc “augmentant la visibilitat dels i les agents”. L’Ajuntament també fa esment en el seu comunicat a la tasca que fan els Equips de Policia de Barri (EPB), que s’encarreguen de teixir xarxes amb els veïns i els comerciants per detectar nous focus de conflicte i “poder oferir la millor resposta policial davant del fenomen de tràfic i consum de drogues”.

50 policies més

La majoria de les noves incorporacions provenen de la nova fornada de Guàrdies Urbans. Concretament, 50 policies de l’última promoció s’incorporen als equips de Ciutat Vella i el total d’agents en aquest barri arriba als 437. També es reforça les Unitats Operatives Nocturnes (UNO). Fins ara el Raval i els barris pròxims compartien aquest servei amb el districte de Sant Martí. Amb la modificació, en tindran un només per a ells.

Menys delictes

Del mes de geners fins a l’agost, els delictes han baixat un 22% respecte al mateix període de 2019. Per la seva banda, les detencions han crescut un 1%, situant-se en 5.244 persones detingudes en aquest període. Per tipologies delictives, els furts encara ocupen els primers llocs del rànquing i ocupen el 68% dels fets contra el patrimoni que passen al districte. Tot i això, han baixat un 32,3% i els robatoris violents al carrer un 5,9%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa