Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Produeixen melmelada amb taronges collides als carrers de Sant Martí

Les entitats que col·laboren del projecte Sant Martí Espigola ja tenen els seus pots de melmelada produïda amb les taronges amargues que es van collir durant el mes de febrer als carrers del districte barceloní. La idea d’aquesta iniciativa és donar una segona vida a alguns dels fruits de la ciutat, convertint-los en melmelada. En el cas de Sant Martí, la collita d’aquest any es va fer al voltant de l’església de Sant Martí de Provençals i ara acaba amb més de 1.200 pots produïts amb aquestes taronges.

El procediment va començar el passat 4 de febrer i va seguir amb diferents tallers en què s’explicava de forma acurada com es podia fer melmelada i alhora aprofitar el menjar. L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha supervisat tot el procés, assegurant el bon tracte i la qualitat del producte, que ha acabat distribuït entre diferents entitats socials de la ciutat. Segons l’Ajuntament, d’aquesta manera s’aconsegueix fer “una ciutat més saludable des que no s’apliquen productes fitosanitaris ni als arbres ni al sòl”.

Més enllà de Sant Martí, a inicis d’any també es va espigolar a Gràcia, les Corts, Ciutat Vella i Sant Andreu. Per fer possible la recollida de taronges han calgut 30 persones voluntàries a cada districte.

Milers de tarongers a Barcelona

Més enllà de donar una segona vida a les taronges, el projecte també ajuda a recollir el volum d’aquesta fruita als carrers de Barcelona. Cal recordar que l’augment de la temperatura pot precipitar la caiguda de les taronges, que alhora poden arribar a causar molèsties en alguns carrers de la ciutat.

Barcelona, segons dades de l’Ajuntament, disposa de més de 3.300 tarongers. És a dir, l’1,5% dels 202.000 arbres de la ciutat. Per districtes, Sant Andreu és on hi ha més, amb més de 1.100 exemplars d’aquest arbre fruiter. El 35% dels tarongers de la ciutat estan en aquest districte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa