Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es busquen voluntaris per donar una segona vida a les taronges de Barcelona
  • CA

A inicis de febrer els districtes de Sant Martí, Gràcia, les Corts, Ciutat Vella i Sant Andreu començaran la collita de taronges amargues dels seus arbres. L’objectiu, donar-les una segona vida i elaborar melmelada 100% natural. Segons apunten des del consistori, que també participa d’aquesta iniciativa, l’objectiu és “fomentar l’aprofitament alimentari i el dret a una alimentació saludable”.

És cert, alhora, que quan els tarongers deixen anar el seu fruit poden arribar a generar molèsties al terra dels carrers. Enguany, a més, ja s’han recollit 120 quilograms de taronja que havia caigut en massa degut a les altes temperatures. Res comparat amb les previsions dels organitzadors. L’any passat se’n van recollir 700 kg i enguany s’espera una xifra similar.

Un projecte transversal

Per fer possible la recollida de taronges calen 30 persones voluntàries a cada districte. Un cop collides, es traslladaran a la Fundació Espigoladors que les transformarà amb melmelada. La iniciativa, però, pretén crear un projecte transversal. En aquest sentit, també hi ha previst fer diferents tallers en escoles del districte destinats a conscienciar l’alumnat de la importància de no malbaratar els aliments.

Les melmelades seran examinades pel laboratori de l’Agència de salut Pública de Barcelona i serà qui finalment autoritzi la seva distribució. Els alumnes que cursin els tallers seran els encarregats d’escollir a quina entitat destinen els productes creats amb aquestes taronges.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’Estratègia de l’Alimentació Sostenible 2030 i també hi ha col·laborat el departament de Parcs i Jardins.

Més de 3.300 tarongers a tota Barcelona

Barcelona, segons dades de l’Ajuntament, disposa de més de 3.300 tarongers. És a dir,l’1,5% dels 202.000 arbres de la ciutat. Per districtes, Sant Andreu és on hi ha més, amb més de 1.100 exemplars d’aquest arbre fruiter. El 35% dels tarongers de la ciutat estan en aquest districte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ana a gener 21, 2023 | 07:22
    Ana gener 21, 2023 | 07:22
    Taronges que han crescut gràcies al reg dels "pipis" dels gossos. (Sant Andreu)
    • Icona del comentari de: Bea&bea a gener 22, 2023 | 14:30
      Bea&bea gener 22, 2023 | 14:30
      Si vas a pagès, a tots els arbres fruiters i posant abono i es pixort que els pipis de gossos bes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa