La policia de barri arriba a Horta-Guinardó, Les Corts i Gràcia

Una trentena d’agents es desplegaran als tres districtes per detectar i intervenir en conflictes de convivència

L’Ajuntament de Barcelona ha estès la presència dels equips de la Policia de Barri als districtes d’Horta-Guinardó, Les Corts i Gràcia, i aquest dimarts 30 agents han rebut el diploma que els acredita com a agents d’aquest cos. En un comunicat, el consistori ha explicat que els policies han rebut formació especialitzada de la mà d’un equip de formació multidisciplinar que els dota d’eines per treballar la detecció i intervenció en conflictes de convivència.

També s’han especialitzat en anticipació al conflicte, acció comunitària, serveis públics de la ciutat i del districte, i coneixements temàtics com la diversitat religiosa o la perspectiva de gènere. Aquests nous equips se sumen als agents de la Policia de Barri que ja s’han activat en els districtes de Nou Barris, Sant Martí, Sant Andreu, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella, i l’Ajuntament preveu finalitzar el seu desplegament a la ciutat a principis de 2019.

Els veïns dels districtes en què ja s’ha desplegat la Policia de Barri han valorat positivament la seva capacitat de gestió de conflictes, de resultats i de contactes, així com la millora de la transversalitat i la coordinació entre la Guàrdia Urbana i la resta de serveis municipals.

Més informació

Nou comentari