Barcelona ha recuperat aquesta setmana un dels seus locals més mítics. Aquest dilluns a la tarda va tornar a obrir les seves portes el Bar Pinotxo, aquest cop, però, al Mercat de Sant Antoni i sota la batuta de Jordi Asín, nebot de l’emblemàtic Joan Bayén, mort el passat mes d’abril. Ho va fer acompanyat de prop de 200 persones, que no es van voler perdre la tornada als fogons d’un dels negocis clàssics de la Boqueria, que haurà de continuar la seva trajectòria a partir d’ara lluny d’aquest mercat i sempre sota l’estela inesborrable d’en “Juanito“.

La parada del Pinotxo està ubicada en una de les cantonades del mercat, entre els carrers del Comte d’Urgell i el de Tamarit, i des d’aquest dimarts ja fa activitat normal al seu nou emplaçament, de manera que avui és oficialment la seva estrena. Els responsables del bar han decidit mantenir a la carta les reconeixibles tapes i els plats de cuina catalana que es podien trobar a la Boqueria temps enrere, uns plats tan icònics com poden ser el fricandó, el capipota, els cigrons amb botifarra negra, la cua de bou o les croquetes.

Un nom emblemàtic encara sota disputa judicial

Cal recordar que Jordi Asín és, de moment, qui pot utilitzar el nom de Pinotxo al seu establiment, ja que assegura que fa més de 10 anys que el va registrar al seu nom. Qui no pot utilitzar el nom de Pinotxo són els nous propietaris de l’històric local situat al Mercat de la Boqueria, als qui el mateix Bayén va vendre el negoci, en comptes de deixar-lo al seu nebot Jordi. El Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona va dictar l’ordre de retirar el nom original de la parada situada a la Boqueria, com va indicar el mateix Bayén quan va deixar el negoci, i és el motiu pel qual no hi ha Pinotxo Bar a la Boqueria, i sí que podem veure el Mític Bar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa