Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gala Pin combat les crítiques per l’ordenança de terrasses amb la defensa de l’accessibilitat
  • CA

“Veníem d’un ‘deixar fer’ que va fer creure que es podien fer coses que les ordenances no les permetien”, ha apuntat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, davant les queixes dels restauradors per la gestió de les terrasses. Davant la crítica ja estesa per haver reduït l’espai de bona part de les disposicions exteriors dels bars del districte, el govern han defensat el dret a l’accessibilitat de col·lectius com les persones cegues com un dret de rang superior. A més, a la comissió de seguiment de l’aplicació de l’ordenança, Pin ha recordat que Ciutat Vella és la zona amb més llicències i més taules per llicència. 

Tot i això, el director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha remarcat que el que viuen els comerços actualment “és una persecució”, ha acusat l’actual regidora del districte d’aplicar criteris diferenciats d’altres punts de la ciutat i ha carregat contra el govern per un “abús de poder”. Gala Pin, que manté que s’aplica la normativa amb absoluta concordança amb el reglament, ha convidat Pallarols a portar aquestes reclamacions a un jutjat i a demostrar-les

L’accessibilitat, un dret a assegurar

Pel que fa al debat sobre l’accessibilitat, els restauradors han reconegut el dret a la mobilitat de tots els col·lectius però han pressionat el govern arribant a demanar “de què servirà un barri sense vida de barri?”, ha etzibat el restaurador Christian Rubio. Tanmateix, des de Catalunya Camina s’ha indicat que les cadires de les terrasses envaeixen l’espai dels vianants i que, per tant, calia la regulació que impulsa l’Ajuntament.

Més concret ha estat el gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), Ramon Lamiel, que ha destacat la importància de no ocupar l’espai que segueix immediatament una façana, ja que les terrasses col·locades així poden complicar l’autonomia de les persones amb dificultats visuals. Pel col·lectiu de persones amb ceguera, les línies de façana són especialment importants.

Retrets des de l’oposició​

El regidor del PSC del PSC Daniel Mòdol ha exigit “coherència” a la representant del govern de Barcelona en Comú, ja que a les terrasses s’exigeix uns nivells d’accessibilitat que no s’han mantingut en intervencions públiques al mateix districte, ha criticat el socialista. Des de la resta de partits s’han apuntat a la manca de “diàleg” i la regidora del PDECat Sònia Recasens ha catalogat l’estat de les negociacions com “una fractura absoluta” entre l’Ajuntament i els restauradors.

Més notícies
Unes 50 entitats han portat als tribunals l'Ordenança de Terrasses de Barcelona / Europa Press
L’Ajuntament vol acabar amb els “rumors” sobre l’ordenança de terrasses a la comissió de seguiment
Notícia: L’Ajuntament vol acabar amb els “rumors” sobre l’ordenança de terrasses a la comissió de seguiment
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, espera que es comprovi la correcta aplicació del reglament
L’Ajuntament recorrerà l’anul·lació de la restricció d’horari de les terrasses de la plaça Osca
Notícia: L’Ajuntament recorrerà l’anul·lació de la restricció d’horari de les terrasses de la plaça Osca
Comparteix
Una magistrada va tombar la mesura del consistori per no haver comprovat quins locals incomplien la norma i quins no
Una prova pilot demostra que les terrasses són un fre efectiu contra el ‘top manta’
Notícia: Una prova pilot demostra que les terrasses són un fre efectiu contra el ‘top manta’
Comparteix
Els restaurants de Palau de Mar i el Port Vell han acabat molt satisfets amb la prova pilot que va començar el setembre i pactaran la seva renovació
Entitats veïnals porten als tribunals l’Ordenança de Terrasses de Barcelona
Notícia: Entitats veïnals porten als tribunals l’Ordenança de Terrasses de Barcelona
Comparteix
Més de 50 associacions acusen al govern municipal i l'oposició de plegar-se als interessos del Gremi de Restauració

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa