Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pavelló de l’INEFC, a Montjuïc, serà un hospital de campanya adscrit al Clínic
  • CA

La seu barcelonina de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), situada a Montjuïc, acollirà un hospital de campanya adscrit al Clínic. El pavelló esportiu d’aquest campus universitari s’habilitarà per acollir un màxim de 225 llits d’emergència. S’integrarà a l’estratègia Pavellons Salut, coordinada entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, per assignar un poliesportiu a cada hospital de referència com a mètode exprés d’ampliació de places. La ubicació l’ha anunciada aquest dijous el tinent d’alcaldia Albert Batlle en roda de premsa.

El director de l’INEFC, Jordi Solà, explica en una carta pública al web de l’institut que va rebre una trucada dilluns del Clínic per conèixer “la disponibilitat de les instal·lacions”, una possibilitat ja prevista pel Pla de contingència que la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física va encarregar a l’INEFC. “Es va veure, en aquell moment, com una possibilitat molt remota”, reconeix el responsable. No obstant l’endemà va visitar-los una delegació de l’hospital, encapçalada pel director del centre sanitari i el director del centre, acompanyats pel cap de Bombers i un gerent del districte. “S’ho van mirar i els va semblar una instal·lació apropiada”, apunta. Una reunió tècnica va acabar de definir la logística de l’hospital de campanya i va concloure que “aproximadament d’aquí a dues setmanes” estarà “muntat l’hospital als pavellons”.

Segon hotel de suport al Clínic

A més, el centre sanitari comptarà amb un segon hotel medicalitzat, l’Expo Hotel Barcelona, al costat de l’Estació de Sants. Entre aquest nou espai i l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza de la plaça Espanya, que ja està en funcionament, el Clínic disposarà de fins a un miler de places extra.

Nou espai per a drogodependents

L’Ajuntament de Barcelona també busca un espai per allotjar persones drogodependents, així com altres col·lectius vulnerables, ha avançat Batlle. La regidora de salut, Gemma Tarafa, n’anunciarà els detalls aquest divendres a la tarda en roda de premsa. Portaveus municipals apunten al TOT Barcelona que no estarà situat a la Fira de Barcelona, a diferència del macroalberg per a persones sense sostre i l’hospital de campanya anunciat per la Generalitat. Tot i que Batlle ha esmentat també a menors tutelats com a col·lectiu a reallotjar, fonts municipals aclareixen que ha estat un lapsus del regidor, ja que la custòdia de menors és competència exclusiva de la Generalitat. 

L’alberg per a sensellar ha estrenat l’ampliació aquest dimecres i ja torna a estar ple, amb unes 450 places ocupades.

Pel que fa a la resta de poliesportius municipals acondicionats com a annexos hospitalaris, Batlle ha detallat que el Pavelló Olímpic Vall d’Hebron ja funciona a ple rendiment, el pavelló del Guinardó “entra en servei aquest dijous” per acollir pacients de Sant Pau i el Claror Marítim obrirà entre divendres i dissabte com a màxim per descongestionar l’Hospital del Mar. En relació als serveis funeraris, Batlle ha assegurat que el consistori segueix a l’espera que la Generalitat faci una proposta de preu màxim del servei bàsic, que el consistori proposa que sigui de 2.450 euros.

Més notícies
L'hotel medicalitzat que dona oxígen a l'Hospital Clínic | Francisco Avia
Així és per dins l’hotel medicalitzat que dona oxigen al Clínic
Notícia: Així és per dins l’hotel medicalitzat que dona oxigen al Clínic
Comparteix
Ara n'acull un centenar però té capacitat per fins a 300 persones
Una sanitària de l'Hospital Clínic entrant material al centre / Jordi Play
El Clínic s’ampliarà en un hotel, a falta de poliesportius a prop
Notícia: El Clínic s’ampliarà en un hotel, a falta de poliesportius a prop
Comparteix
L'Hotel Catalonia Plaza acollirà fins a 300 llits extra del centre, tot i estar situat a 25 minuts a peu | Sant Pau obrirà en una primera fase menys places de les anunciades
Epidemiòloga del Clínic: “Si volem tornar a sortir, haurem d’acceptar una nova cultura d’epidèmia”
Notícia: Epidemiòloga del Clínic: “Si volem tornar a sortir, haurem d’acceptar una nova cultura d’epidèmia”
Comparteix
Anna Llupià defensa que "no cal un confinament més estricte" sinó "més selectiu", en referència a les persones amb símptomes que encara baixen al carrer
Dos metges del Clínic fan una crida desesperada pel coronavirus i l’hospital els desautoritza
Notícia: Dos metges del Clínic fan una crida desesperada pel coronavirus i l’hospital els desautoritza
Comparteix
"Si no aconseguim més material, haurem de començar a seleccionar qui viu i qui no viu a les UCI", alerta una doctora
El Clínic permet escriure al personal sanitari i als pacients afectats pel coronavirus
Notícia: El Clínic permet escriure al personal sanitari i als pacients afectats pel coronavirus
Comparteix
Es tracta d'una campanya de suport amb el nom de 'No esteu sols'
Els sanitaris del Clínic tornen els aplaudiments als balcons veïns
Notícia: Els sanitaris del Clínic tornen els aplaudiments als balcons veïns
Comparteix
Un grup de professionals han sortit al carrer i a les finestres de l'hospital per agrair les mostres de suport durant l'aplaudiment nocturn

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa