Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos metges del Clínic fan una crida desesperada pel coronavirus i l’hospital els desautoritza

El crit de desesperació de dos metges de l’Hospital Clínic ha estat rebut amb rebuig per part de la direcció del centre. Els doctors Antonio Lacy, cap de cirurgia gastrointestinal, i Cristina Nadal, oncòloga, han demanat ajuda en un vídeo perquè la ciutadania faci donacions perquè el personal sanitari pugui tenir accés a material de prevenció com guants i bates, coneguts com Equips de Protecció Individual o EPIs. 

En dos vídeos separats, els doctors demanen a la població que facin aportacions per vèncer el coronavirus. “Se’t posen els pèls de punta”, reconeix Lacy quan explica la sensació que té quan entra a l’UCI on estan els contagiats per coronavirus. “La població es contagiarà de forma important i no tenim material”, lamenta també. És per això que, entre disculpes, el cirurgià insta la ciutadania a fer aportacions en un compte corrent: “Necessitem el vostre suport”. 

El crit d’alarma de la doctora Nadal és encara més cru. “Si no aconseguim més material, haurem de començar a seleccionar qui viu i qui no viu a les UCI, i no parlem de gent molt gran, parlem de gent de més de 65 anys“, diu. Per evitar-ho, l’oncòloga sol·licita ajuda per comprar material com bates o guants, a més de ventiladors. Nadal qualifica la situació d'”emergència” i afirma que “qualsevol afirmació” és necessària. “Aquest virus ens afectarà a tots i estem tots al mateix bàndol”, avisa, per afegir que un equip de xinesos i espanyols experts en exportacions gestionarà les donacions. 

El Clínic els desautoritza

La resposta de l’Hospital Clínic ha arribat via Twitter i de forma contundent. “El vídeo publicat pels doctors Antonio Lacy i Cristina Nadal és una iniciativa particular que no compartim”, informen. Reconeixen que la situació és “de crisi”, però remarquen que la gestió de recursos es fa de forma “coordinada” amb tot el servei del departament de Salut. 

 

 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jeroni, metge a març 21, 2020 | 13:01
    Jeroni, metge març 21, 2020 | 13:01
    Potser ja es hora que la Generalitat i la Consellera facin la crida als catalans per fer donacions. No es un tema de discutir, sino de comprar el que faci falta per no morir gracies al Desgraciat Sanchez y les seves mediocritat ministerials i espacilament del pocavergonya Salvador Illa un incompetent que cal que plegui immediatament
  2. Icona del comentari de: Mayte a març 24, 2020 | 07:47
    Mayte març 24, 2020 | 07:47
    Doncs jo no els desautoritzaria, s'està en una situació crítica, una situació no viscuda mai i ara més que mai els metges haurien de demanar tot el que necessiten sense condicions, és necesiario exigir les ajudes i dir les coses clares, ara mateix no haurien de comptar les formes sinó els resultats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa