La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha avançat que l’hospital Clínic ampliarà capacitat a través d’un hotel a falta de poliesportius pròxims. El centre hospitalari estava pendent de trobar un espai municipal on instal·lar més llits, com han fet la Vall d’Hebrón, el Mar o Sant Pau amb tres pavellons d’esport que tenen situats molt a prop a través del programa Pavellons Salut.

L’hotel Catalonia Barcelona Plaza, situat a la plaça Espanya, ja està medicalitzat i allotja un centenar de pacients. L’ampliació del dispositiu li permetrà acollir fins a 300 llits, tot i estar situat a 25 minuts a peu del Clínic. El consistori, ha matisat Tarafa, “segueix treballant per trobar dos espais més” a l’entorn del centre sanitari. 

L’hospital Sant Pau obrirà, en una primera fase, menys places satèl·lit de les anunciades. De moment tindrà 88 llits al CEM Guinardó, en comptes dels 120 previstos. Obrirà dijous amb els primers 50 pacients, ha avançat Tarada. El cap de setmana s’estrenaria l’extensió de l’Hospital del Mar al poliesportiu Claror Marítim, amb 79 llits. Tarafa també ha detallat que l’Hospital de la Vall d’Hebron ja té 30 pacients al Centre Esportiu Municipal del seu costat i preveu acollir-ne en total 132.

Segons la regidora, el nombre de llits satèl·lit, el ritme de les fases i el perfil de pacients que s’hi tracta són decisions de la direcció de cada hospital segons les necessitats del moment. No obstant, ha confiat que així tindran més marge de creixement en cas de nous increments de demanda.

 

Nou comentari