Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un veí porta l’ajuntament a tribunals per la contaminació de Barcelona

Un ciutadà particular ha presentat una demanda contra l’Ajuntament de Barcelona per l’alta contaminació de l’aire de la ciutat. Després de fer-se pública la notícia, que ha avançat aquest dimarts ‘La Vanguardia’, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, ha defensat les mesures impulsades per l’executiu d’Ada Colau i ha demanat a la Generalitat i al Govern espanyol “posar-se les piles”. El demandant sol·licita al jutge que exigeixi al consistori prendre mesures contra la contaminació –proposa que s’implanti una taxa o peatge d’entrada als vehicles– i l’Ajuntament ha de contestar la demanda.

Fonts municipals han explicat que l’Ajuntament té 20 dies per respondre i encara està dins de termini. Sanz ha assegurat en declaracions als mitjans que facilitaran tota la informació de les mesures que el consistori ha promogut per combatre la contaminació. “Demanem que tothom es posi les piles, no per alliberar-nos d’una sentència o d’una sanció, sinó per garantir que la gent pugui respirar”, ha dit. Sanz ha defensat que veu comprensible que veïns i entitats demanin més mesures, per la qual cosa ha assegurat que estaran al costat dels que exigeixin que es vagi més enllà.

Ha defensat que el Govern municipal ha impulsat mesures per fomentar la mobilitat sostenible i el transport públic –com la instal·lació de carrils bici, la nova xarxa de bus i la congelació de tarifes del transport públic– i transformacions urbanístiques com les ‘superilles’. “Barcelona s’ha posat les piles contra la contaminació, necessitem que la Generalitat i el Govern de l’Estat es comprometin amb accions específiques a posar-se les piles també”, ha asseverat Sanz, que ha demanat al Govern ajudes per modernitzar flotes de vehicles i mesures com un carril Bus-VAO a la B-23.

Ha exigit al Govern espanyol que augmenti la seva aportació a la xarxa de transport públic i que inverteixi en Rodalies. Si els ciutadans no disposen “d’un servei de qualitat adequat, molts acaben optant per agafar el cotxe”, ha dit, i s’ha d’aconseguir que escullin el transport públic.

Els “riscos” d’un peatge per a rics

Preguntada per la possibilitat de crear un peatge per accedir al centre de la ciutat, Sanz ha replicat que l’alternativa que s’aplicarà a la ciutat i el seu entorn és la Zona de Baixes Emissions, que impedirà a partir del 2020 la circulació de qualsevol vehicle sense etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT) –els més contaminants– entre les rondes.

Ha destacat que l’àrea afectada per les restriccions serà més gran que Madrid Central –requereix pagar un peatge per acceder– i ha dit que no menyspreen ni descarten mesures com aquesta però que hi veuen riscos: “No volem que acabi sent un tema que qui té diners pot entrar a la ciutat i contaminar “. Ha recordat que el 2016 van posar en marxa una mesura de Govern amb més de 50 accions contra la contaminació i que la UE va considerar que s’estaven prenent les mesures necessàries per no sancionar Espanya en aquest àmbit a causa del treball de ciutats com Barcelona i Madrid, segons ella.

Més notícies

Noves mesures contra la contaminació atmosfèrica a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Notícia: Noves mesures contra la contaminació atmosfèrica a l’Àrea Metropolitana de Barcelona
Comparteix
Aprovada inicialment la nova ordenança per regular les activitats i restriccions a les indústries situades a la metròpoli durant episodis d’alta contaminació
Notícia: Noves mesures contra la contaminació atmosfèrica a l’Àrea Metropolitana de Barcelona - Mobile

El transport aeri és la principal font de contaminació turística a Barcelona

Notícia: El transport aeri és la principal font de contaminació turística a Barcelona
Comparteix
Un estudi de l'ICTA-UAB calcula per primera l’impacte de l’activitat turística en una ciutat i analitza les principals fonts d’emissions directes i indirectes
Notícia: El transport aeri és la principal font de contaminació turística a Barcelona - Mobile

Barcelona demana una zona de baixes emissions per reduir la contaminació marítima

Notícia: Barcelona demana una zona de baixes emissions per reduir la contaminació marítima
Comparteix
L'Ajuntament se suma a un manifest per disminuir les emissions a la Mediterrània
Notícia: Barcelona demana una zona de baixes emissions per reduir la contaminació marítima - Mobile

Multen per contaminació excessiva un creuer que fa escala regular a Barcelona

Notícia: Multen per contaminació excessiva un creuer que fa escala regular a Barcelona
Comparteix
Un tribunal de França ha imposat una multa de 100.000 euros al capità del vaixell per utilitzar un combustible més contaminant del permès
Notícia: Multen per contaminació excessiva un creuer que fa escala regular a Barcelona - Mobile

El soroll i la contaminació dels autocars amarguen els veïns de la Pedrera

Notícia: El soroll i la contaminació dels autocars amarguen els veïns de la Pedrera
Comparteix
Els residents als blocs de pisos del carrer Provença fa prop de dos anys que demanen una solució a l'Ajuntament
Notícia: El soroll i la contaminació dels autocars amarguen els veïns de la Pedrera - Mobile

Veïns del Poblenou denuncien un augment de la contaminació de NO2 per la superilla

Notícia: Veïns del Poblenou denuncien un augment de la contaminació de NO2 per la superilla
Comparteix
La plataforma d'afectats per aquest projecte urbanístic ha fet comparacions d'emissions a les parades de Poblenou, Ciutadella i Sant Adrià
Notícia: Veïns del Poblenou denuncien un augment de la contaminació de NO2 per la superilla - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa