Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova onada de pols africana activa l’alerta per contaminació
  • CA

La Generalitat ha activat aquest dimarts un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Barcelona. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha decidit engegar l’alerta per la imminent arribada d’una nova onada de pols africana a la capital catalana, un fenomen meteorològic que farà augmentar els nivells de partícules PM10 a la ciutat.

Aquest avís preventiu -que afecta els 40 municipis de la Zona de Protecció Especial (ZPE) de la conurbació de Barcelona- s’indicarà en els panells lluminosos dels principals eixos viaris per tal d’informar la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic. Els elevats nivells de contaminació també es notificaran a les indústries i a les obres públiques per tal que activin els protocols de treball previstos en aquests casos i es traslladarà als diferents municipis sota alerta la recomanació d’aturar o reduir les activitats o obres amb materials pulverulents.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants. La mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dilluns va ser superior al valor de 50 micrograms per metre cúbic a tres punts de mesurament, dos dels quals a la Zona de Protecció Especial, a causa d’una intrusió de pols d’origen africà que acompanya l’onada de calor que està patint la ciutat aquests últims dies.

La previsió per a les pròximes hores indica que els nivells es mantindran elevats i que es podria superar el valor diari de 50 micrograms per metre quadrat durant aquest mateix dimarts, ja que les condicions meteorològiques no seran gaire favorables per la dispersió dels contaminants atmosfèrics. Durant aquest 2022 s’han produït fins a 11 situacions d’intrusió de pols de l’Àfrica, cinc de les quals han provocat l’activació d’avisos preventius.

Les zones verdes i blaves, 2 euros més cares

Cal recordar que, en cas de confirmar-se l’inici d’aquest episodi de contaminació atmosfèrica, les tarifes de les àrees d’estacionament blaves i verdes per a no residents augmentaran dos euros per hora per a tots els vehicles amb l’excepció d’aquells que disposin d’un distintiu ambiental de zero emissions. Aquesta mesura forma part del protocol d’episodis de contaminació atmosfèrica que va entrar en funcionament el desembre del 2017.

Més notícies
Un dels moments del recorregut dels joves per les obres de la línia 9 / The Proper People
VÍDEO | Un grup d’americans es cola a les obres de la línia 9 del metro
Notícia: VÍDEO | Un grup d’americans es cola a les obres de la línia 9 del metro
Comparteix
La peça audiovisual mostra l'estat d'abandonament de les obres que han de connectar els dos trams de la línia ja en funcionament
Furgons dels Mossos d'Esquadra davant de l'hotel on es va trobar una persona lligada i emmordassada / CME
Sense rastre dels autors del segrest en un hotel de Barcelona fugats
Notícia: Sense rastre dels autors del segrest en un hotel de Barcelona fugats
Comparteix
L'únic detingut pel segrest ha estat enviat a presó provisional sense fiança
Hi haurà superlluna la nit del 13 de juliol
Quan pots veure la primera superlluna del 2022
Notícia: Quan pots veure la primera superlluna del 2022
Comparteix
La lluna sortirà pel mar a les 21.58 h de dimarts i es pondrà pel sud-oest a les 6.49 h de dimecres
Pintades al passatge de la Pau, al barri Gòtic / Jordi Play
ENQUESTA | Cal perseguir els grafiters amb multes i denúncies?
Notícia: ENQUESTA | Cal perseguir els grafiters amb multes i denúncies?
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat més mesures contra les pintades en edificis protegits com a patrimoni local

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa