Ona Carbonell, entre peixos i taurons a L’Aquàrium per celebrar el Nadal

De nedar amb les seves companyes de sincro a submergir-se a l’Oceanari entre peixos i taurons. Aquest és el viatge que ha fet la medallista olímpica Ona Carbonell a L’Aquàrium de Barcelona per complir amb la tradició nadalenca del centre marí, que cada any convida un personatge famós a desitjar bon Nadal als barcelonins i tots els visitants d’aquest espai.

Com sempre, el convidat tria una entitat social a la qual L’Aquàrium destinarà 5.000 euros d’ajut. En aquest cas, l’ONG triada per Carbonell ha sigut Oxfam Intermón.  La felicitació de la nedadora inclou també un missatge mediambiental: “Tenir cura de l’aigua és preservar la vida”.

Abans de la salutació nadalenca, Carbonell ha viscut “una experiència única” nedant entre les més de 80 espècies marines, peixos i taurons, que hi ha a l’Oceanari. “Per a mi, l’aigua és un hàbitat habitual perquè m’hi passo moltes hores, però el poder gaudir de la companyia de tots aquests éssers marins és una cosa incomparable. Per això, hem de tenir cura dels oceans i de l’aigua, són vida”, ha dit.

Segons ha explicat ella mateixa, ha escollit Oxfam Intermón com a entitat beneficiària de l’aportació de L’Aquàrium d’aquest any per la tasca de l’ONG per fer que l’aigua arribi a punts del Planeta on encara no hi arriba en condicions i on fa molta falta. “Una aigua saludable és fonamental per prevenir les malalties i un gest tan quotidià per a nosaltres com és obrir l’aixeta i beure o rentar-nos les mans és un repte per a altres persones”, ha reconegut.

Per això Oxfam Intermón dedicarà els 5.000 euros a la seva campanya de Nadal amb  #UnGranReto, amb què aspira a aconseguir que 62.000 infants del món en situació d’emergència tinguin aigua neta per rentar-se i evitar el contagi de malalties mortals.

Ona Carbonell s’afegeix a la ja llarga llista de personatges populars que participen en la tradició nadalenca solidària de L’Aquàrium, entre els quals hi ha Leo Messi, els germans Roca, Judit Mascó i Antonio Orozco, entre d’altres. 

La directora de L’Aquàrium, Maria José Peretó, ha agraït la col·laboració de la medallista. “Per a nosaltres, és un orgull que persones del reconeixement de l’Ona es vulguin sumar a la nostra causa, que va més enllà de la nostra dedicació al món marí”, ha dit.
 
Durant l’acte, L’Aquàrium el seu programa d’activitats familiars per a les festes de Nadal, que començaran el dia 22 i duraran fins al dia de Reis, 6 de gener del 2019. L’objectiu és oferir una manera lúdica de conèixer el centre marí de Barcelona. Hi haurà teatre, la possibilitat de deixar un missatge per al fons del mar i fins i tot es podran preparar fanalets per a l’arribada dels Reis d’Orient, entre moltes més activitats incloses en el preu de l’entrada a L’Aquàrium.
 
Una altra opció és gaudir d’experiències úniques que es poden fer en família, com ara banyar-se amb taurons, i també de les visites Premium Pass, per personalitzar la visita. 
 

Nou comentari

Més notícies

El Concert de Nadal de la Gent Gran emociona l’Auditori

La XVIII edició del tradicional espectacle coral ha tingut com a fil conductor la Llegenda del Compte Arnau

Els comerciants de la Diagonal es planten i no hi haurà llums de Nadal

L’associació Diagonal Barcelona denuncia que el proveïdor del servei ha fet fallida i vol obrir un debat de ciutat sobre l’enllumenat nadalenc

El preu dels taxis de Barcelona s’apujarà un 2,6% abans de Nadal

El sindicat Elite Taxi demana la supressió dels suplements i que a canvi les tarifes s'incrementin més

PP i C’s critiquen el pessebre de Colau perquè “ridiculitza” el Nadal

Els dos partits han acusat l’Ajuntament de riure’s de la tradició nadalenca per motius ideològics

El Senyor de l’Hivern encén l’enllumenat de Nadal

L'acte d'encesa ha estat presidit per l'alcaldessa Ada Colau