Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres que transformaran la Model en un espai públic i verd començaran al 2021
  • CA

Les obres que transformaran la Model en un espai d’usos veïnals i amb zones verdes començaran al 2021. L’Ajuntament ha convocat el concurs públic que escollirà l’equip que portarà a terme la transformació. Al concurs es poden presentar les diverses propostes, que es concretaran en sis finalistes escollits al setembre. Finalment, el jurat escollirà l’equip guanyador al gener de l’any que ve, i a partir de llavors els escollits redactaran el projecte abans de començar les obres, segons preveu l’Ajuntament, al 2021.

[r:1]

El jurat que valorarà els projectes estarà format per 10 membres: cinc representants de l’Ajuntament, un de BIMSA, un del Grup Impulsor i de Seguiment que ha coordinat el procés participatiu, un expert extern designat pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i tres arquitectes designats aleatòriament d’entre els inscrits a la Borsa pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya.

Totes les propostes que rebi el consistori han de complir uns objectius: mantenir el patrimoni de la Model, preservar l’essència del sistema panòptic -dissenyat perquè els vigilants poguessin controlar els presos en tot moment-, crear un pulmó verd per a l’Eixample, obrir l’espai als veïns i crear els set equipaments compromesos i l’espai reservat per a habitatge públic.

Zones verdes

Les zones verdes també hauran de tenir rellevància al projecte d’obres. La nova Model tindrà un parc naturalitzat situat al carrer Rosselló, un jardí terapèutic en què es podrà descansar, i un jardí d’esbarjo, que serà una continuació del pati de l’escola que es construirà a l’espai de la Model. “Integrarà la natura en el joc dels infants”, ha explicat el consistori.

La futura Model dedicarà 12.292 m2 a habitatge públic, que contrasta amb l’anterior proposta de 18.000 m2 destinats a “usos terciaris” i hotelers. A més, es preveuen set equipaments: espai memorial, un institut-escola, una escola bressol, una residència, un pavelló, una zona per a joves i un espai d’economia social i solidària.

Més notícies
La futura Model conservarà el panòptic i una de les sis galeries
Notícia: La futura Model conservarà el panòptic i una de les sis galeries
Comparteix
L'alcaldessa Ada Colau i la tinenta Janet Sanz presenten el disseny escollit i situen l'inici d'obres a finals de 2020
L’oposició veu “electoralista” el full de ruta de Colau per a la presó Model
Notícia: L’oposició veu “electoralista” el full de ruta de Colau per a la presó Model
Comparteix
PDeCAT, Cs, ERC i PP critiquen la proposta d'usos i d'intervenció arquitectònica i destaquen que les obres no començaran fins 2020
La Model tindrà un nou auditori amb vocació veïnal a finals d’estiu
Notícia: La Model tindrà un nou auditori amb vocació veïnal a finals d’estiu
Comparteix
També s'han instal·lat una vintena de plafons per millorar la informació de la visita guiada
SOS-Monuments critica l’enderroc parcial de les galeries de la Model
Notícia: SOS-Monuments critica l’enderroc parcial de les galeries de la Model
Comparteix
L'entitat de defensa del patrimoni reconeix que la nova proposta municipal és menys agressiva però lamenta que segueix "desvalorant" el conjunt
Imatges inèdites de la presó Model de Barcelona gràcies a un dron
Notícia: Imatges inèdites de la presó Model de Barcelona gràcies a un dron
Comparteix
Un professor de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) dona un nou punt de vista de l'antiga presó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa