Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital del Mar comença les obres per guanyar 75 llits en dos anys
  • CA

L’Hospital del Mar ha començat les obres en què preveu guanyar 75 llits nous en un marge de dos anys, quan confia que el nous edifici s’acabi de construir. El complex hospitalari ha iniciat els treballs per enderrocar cinc pavellons que fomaven part del recinte des de la seva inauguració.

Les obres permetran sumar més de 20.000 m2 de superfície al centre, que es repartiran en sis unitats d’hospitalització, informa l’ACN.

El centre també s’ampliarà amb quatre quiròfans; una nova unitat de cures intensives (UCI); un espai de 1000 m2 destinats al Servei d’Oftalmologia, ara situat a l’Hospital de l’Esperança; una nova farmàcia; la unificació de totes les urgències i altres serveis i un heliport.

Sense interrupció del dia a dia

L’ampliació de l’hospital es du a terme sense interrompre l’activitat assistencial i aquesta és una de les grans complexitats de l’obra, ha destacat la gerent del Parc de Salut Mar, Olga Pané. La regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha destacat que aquest és un hospital “molt lligat a la història de la ciutat”.

Les obres van a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses (UTE), formada per Acciona, Agefred Group, Serom i Villa-Reyes. Els treballs de construcció de la segona fase del centre tenen un pressupost de més de 70 milions d’euros (MEUR), en part finançats pel programa REACT-EU dels fons europeus FEDER, com a resposta a la pandèmia de la covid-19.

Visita d’Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha visitat les obres d’ampliació de l’hospital del Mar aquest dimecres al matí. Argimon ha aprofitat per fer esment sobre la possibilitat d’administrar la quarta vacuna de la Covid a persones grans.

En aquest sentit, Argimon ha dit que la quarta dosi “potser pot esperar” perquè els contagis han començat a baixar, ha assenyalat. La Comissió de Salut Pública estatal ha aprovat aquest nou reforç del vaccí per a majors de 60 anys però sense posar-hi data. Argimon s’ha mostrat partidari de la vacunació “en el moment ascendent” de contagis de la malaltia, un escenari que ha assegurat que no és l’actual.

Més notícies
Esport per a gent gran a la piscina de l'Hospital Sant Rafael / Foto: HSRafael
La piscina d’un hospital de monges s’obre als veïns jubilats
Notícia: La piscina d’un hospital de monges s’obre als veïns jubilats
Comparteix
L'Hospital Sant Rafael repesca l'exitosa prova pilot que va fer abans de la pandèmia
Repintat de la persiana exterior de l'Escola Piaget / Foto: Jordi Play
El lífting gratuït d’una escola del Carmel gràcies al ‘team building’
Notícia: El lífting gratuït d’una escola del Carmel gràcies al ‘team building’
Comparteix
El col·legi Piaget s'ha beneficiat d'una rentada de cara gràcies a una activitat de cohesió dels treballadors d'una multinacional
Obres de remodelació de Via Laietana / Foto: Jordi Play
Les 6 grans obres que afectaran la mobilitat a Barcelona aquest estiu
Notícia: Les 6 grans obres que afectaran la mobilitat a Barcelona aquest estiu
Comparteix
El consistori preveu menys impacte en la circulació que altres anys, tot i la magnitud dels projectes
Una infermera mirant-se una màquina que filtra la sang de pacients amb Covid-19 / ACN
3 de cada 10 morts per Covid són barcelonins
Notícia: 3 de cada 10 morts per Covid són barcelonins
Comparteix
Des del març del 2020, la ciutat ha registrat 8.217 defuncions, de les quals, un 35% eren persones ingressades en residències d'avis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa