Una piscina infrautilitzada i un veïnat vulnerable van descobrir el 2018 que feien molt bona parella i s’han tornat a trobar aquest estiu. L’hospital de Sant Rafael, integrat a la xarxa de pública però propietat de la Congregació de Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, torna a obrir la seva piscina exterior a veïns i veïnes de més de 65 anys per fer-hi activitats d’esport i salut.

El projecte és fruit d’un conveni i es va estrenar fa quatre anys en el marc del Pla de Barris. Va ser un èxit de participació i l’any següent es va repetir l’experiència. Segons informava aleshores l’hospital, hi van participar 52 persones, 30 de les quals per primera vegada.

La pandèmia, però, va estroncar el camí inicial. La Covid feia poc recomanable apropar persones grans –col·lectiu de risc clar– als equipaments sanitaris, on hi havia més exposició al virus i moltes altres prioritats a entendre. La fi progressiva de la pandèmia ha facilitat la recuperació d’aquesta activitat social, ara a través del districte directament.

Jubilats dels barris de muntanya d’Horta

El públic objectiu d’aquesta iniciativa són majors de 65 anys que resideixen als barris de muntanya d’Horta-Guinardó, és a dir, Sant Genís dels Agudells, la Teixonera, Montbau, la Vall d’Hebron, la Font del Gos i la Clota. La piscina s’usarà per fer-hi sessions d’exercici físic guiat i adaptat a l’edat dels participants. L’objectiu, però, és sobretot oferir un espai de socialització per als beneficiaris: la proposta s’adreça especialment a persones amb risc de soledat no volguda.

Les primeres sessions van començar el 27 de juny i duraran fins al 16 de setembre. Per a més informació, l’hospital posa a disposició dels interessats un correu electrònic ([email protected]). L’equipament està situat al passeig de la Vall d’Hebron 107, al costat de la ronda de Dalt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa