Nova queixa per un altre bar que prioritza el castellà, aquest cop al CCCB

Un professor universitari segueix el debat obert per Joel Joan i critica que al centre públic es ressalti més el castellà que el català

Després que l’actor Joel Joan originés un debat intens a les xarxes socials aquest cap de setmana al queixar-se que un restaurant de Gràcia no disposés de la carta en català, altres tuitaires li han seguit els passos i han revelat altres establiments de Barcelona on també es prioritza el castellà. En una piulada, el professor universitari Josep Maria Ganyet ha assenyalat un altre bar, el del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la sala d’exposicions de titularitat pública situada al barri del Raval.

Ganyet assegura que es ressalta més el castellà que el català en el cartell d’un codi QR per consultar la carta del local. “Al bar del CCCB, el català té tractament de llengua estrangera”, ha escrit a Twitter. D’una forma similar al tuit viral de Joan, el missatge ha provocat un nou debat a les xarxes sobre l’ús del català a locals de concurrència pública.

Més informació

Comentaris

  Tripartit no, gràcies 26/07/2021 9:57 pm
  La ofensiva contra el català és general des del poder colonial i moltes institucions públiques, govern de la Generalitat inclosa per inacció a l'hora de fer complir les lleis. Només una reacció potent dels catalans preocupats per la llengua, fent boicot als establiments i productes que no ens respecten i molt especialment, no canviant de llengua davant els inadaptats pot evitar la desfeta complerta de la llengua de Catalunya
  El ITALIANO Discriminba el Català. 27/07/2021 11:22 am
  Passa el mateix a la Pitzzeria "El ITALIANO" de GRANOLLERS, no tenen cartes en Català, ni el parla cap cambrer. Tindrem que fer una web amb Bars i Restaurants NO RECOMENTS.
  Albert 27/07/2021 11:25 am
  Cadascú que parli com vulgui. Jo sóc catalanoparlant i no imposo la meva llengua. És el seu negoci, que faci el que li plagui.

Nou comentari