L’actor i director Joel Joan ha protagonitzat un intents debat a les xarxes arran d’una publicació en què denunciava la priorització del castellà en un bar de la Vila de Gràcia. Tot va iniciar-se ahir al vespre, quan una de les cara més reconeixibles de l’escena catalana va apropar-se a la plaça del Sol per sopar-hi. Va escollir un dels bars que envolten la plaça i va introduir el codi QR que li donaria accés a la carta. La seva sorpresa, però, va ser trobar-se els plats que oferia el local en castellà únicament. Tot seguit, va fer una piulada a Twitter: “La carta només en espanyol. Les calces per terra portem”.

En explicar la situació a l’establiment, els treballadors el van informar que el llistat en català el trobaria si buscava “molt” dins la web. Així i tot, Joel Joan va mantenir la seva reivindicació i va defensar que hauria de ser en català la carta que emergís per defecte en introduir el codi QR. “La vull de primera opció i que busquin els altres. S’ha entès? Doncs xim pum”, ha afegit.

Als comentaris de la seva publicació, però, s’han aplegat dos perfils ben diferenciats que han fet augmentar la repercussió de la queixa fins a convertir-la en un dels temes del dia: els que donaven suport a la protesta de Joel Joan i reivindicaven els drets a ser atesos en català de manera prioritària i els que li criticaven l’assenyalament a un negoci particular tot i que disposés de carta en català.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ningú respecta qui no es fa respectar a juliol 23, 2021 | 21:44
    Ningú respecta qui no es fa respectar juliol 23, 2021 | 21:44
    Consultant aquesta aplicació, hom evita els establiments atesos per inadaptats: https://www.plataforma-llengua.cat/campanyes/catalapp/

Nou comentari

Comparteix