El nou cap dels Mossos avisa que la falta de pressió sobre els manters provoca un “efecte crida”

Eduard Sallent aposta per evitar que hi hagi "llibertat de venda"

El nou comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha admès preocupació per la situació de Barcelona, i ha destacat per exemple el fenomen del top manta. Al seu parer, la falta de pressió sobre els manters provoca un “efecte crida”. “Jo crec que hem actuat, però cal entrar-hi molt més. Sobretot el que no hem de permetre és que hi hagi aquesta llibertat de venda”, ha declarat.

[r:1]

Hem de pressionar totes les administracions implicades”, ha opinat en una entrevista a Rac1. Ha remarcat que hi ha capitals que tenen “molta més pressió”, però aquí hi ha un “plantejament menys directe”. En general, ha indicat que els Mossos reforçaran la capital catalana amb més agents per incrementar les hores de patrullatge, una reclamació que Colau ha traslladat en moltes ocasions per justificar els problemes de seguretat que pateix la ciutat. 

Sallent ha assegurat que comparteix que cal un enfocament social per donar una sortida als manters, però ha insistit que això no pot portar a “espectacles de basar” com els que hi ha en alguns carrers de Barcelona. 

En general, ha reconegut que està amoïnat per la situació de la ciutat en general, per l’elevat nombre de furts, els problemes de convivència, els narcopisos o que no s’hagin resolt temes “endèmics” com el top manta.

Ha manifestat que una part de les noves promocions dels Mossos serviran per reforçar la ciutat, perquè així ho indiquen les dades. L’objectiu és incrementar el temps de patrullatge, perquè això ha baixat i té un efecte directe en la prevenció del delicte. 

A més dels manters, ha situat el consum de drogues i els narcopisos com un altre dels problemes, i ha remarcat que Catalunya, com a societat, ha estat sempre permissiva amb el consum. A això li ha sumat un entorn immediat on les penes associades són molt més elevades. “Aquí tenim molts elements de confusió, la regulació dels clubs de cànnabis, el consum propi, les instruccions de fiscalia… Tots aquests elements, aquests grisos, faciliten el crim organitzat”, ha afegit. 

Més informació

Nou comentari