Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nou cap dels Mossos avisa que la falta de pressió sobre els manters provoca un “efecte crida”
  • CA

El nou comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha admès preocupació per la situació de Barcelona, i ha destacat per exemple el fenomen del top manta. Al seu parer, la falta de pressió sobre els manters provoca un “efecte crida”. “Jo crec que hem actuat, però cal entrar-hi molt més. Sobretot el que no hem de permetre és que hi hagi aquesta llibertat de venda”, ha declarat.

[r:1]

Hem de pressionar totes les administracions implicades”, ha opinat en una entrevista a Rac1. Ha remarcat que hi ha capitals que tenen “molta més pressió”, però aquí hi ha un “plantejament menys directe”. En general, ha indicat que els Mossos reforçaran la capital catalana amb més agents per incrementar les hores de patrullatge, una reclamació que Colau ha traslladat en moltes ocasions per justificar els problemes de seguretat que pateix la ciutat. 

Sallent ha assegurat que comparteix que cal un enfocament social per donar una sortida als manters, però ha insistit que això no pot portar a “espectacles de basar” com els que hi ha en alguns carrers de Barcelona. 

En general, ha reconegut que està amoïnat per la situació de la ciutat en general, per l’elevat nombre de furts, els problemes de convivència, els narcopisos o que no s’hagin resolt temes “endèmics” com el top manta.

Ha manifestat que una part de les noves promocions dels Mossos serviran per reforçar la ciutat, perquè així ho indiquen les dades. L’objectiu és incrementar el temps de patrullatge, perquè això ha baixat i té un efecte directe en la prevenció del delicte. 

A més dels manters, ha situat el consum de drogues i els narcopisos com un altre dels problemes, i ha remarcat que Catalunya, com a societat, ha estat sempre permissiva amb el consum. A això li ha sumat un entorn immediat on les penes associades són molt més elevades. “Aquí tenim molts elements de confusió, la regulació dels clubs de cànnabis, el consum propi, les instruccions de fiscalia… Tots aquests elements, aquests grisos, faciliten el crim organitzat”, ha afegit. 

Més notícies
Els manters han tornat al passeig de Gràcia després de diversos mesos d'absència / XFDC
Els manters tornen al passeig de Gràcia i la Rambla per la temporada d’estiu
Notícia: Els manters tornen al passeig de Gràcia i la Rambla per la temporada d’estiu
Comparteix
Els operatius permanents a la plaça Catalunya i al Portal de la Pau escampen el top manta per altres punts de la ciutat
El sindicat de manters exigeix que s’investigui una actuació “desproporcionada” de la Guàrdia Urbana
Notícia: El sindicat de manters exigeix que s’investigui una actuació “desproporcionada” de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Acusen els agents d'haver sigut violents en una intervenció del 16 de juny
Un nou pla combatrà el top manta amb jardineres i paradetes
Notícia: Un nou pla combatrà el top manta amb jardineres i paradetes
Comparteix
L'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat s'han posat d'acord en plantejar obstacles per reduir la venda ambulant al Front Marítim
Detenen quatre proveïdors del top manta i desmantellen tres pisos magatzem
Notícia: Detenen quatre proveïdors del top manta i desmantellen tres pisos magatzem
Comparteix
La Guàrdia Urbana investigava el grup des del febrer i ha confiscat 31.000 productes falsificats en l'operació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa