Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“No passaran”: una multitud protesta per l’atac al centre LGTBI de Sant Antoni

Gran participació en la protesta d’aquest dilluns al vespre contra l’atac que ahir hi va haver al centre LGTBI de Sant Antoni inaugurat una setmana abans. “No passaran” ha sigut la consigna més repetida. 

A l’espai del carrer Comte Borrell comprès entre Marquès de Campo Sagrado i Parlament, caminar s’ha convertit en una odissea i un repartidor que portava un paquet comentava amb resignació: “Em sembla que ho tinc ben negre”. Els grups, en converses festives, celebraven la resposta dels barcelonins a l’atac. La gent s’amuntegava en petits grups d’amics o familiars. Alguns són del bloc del costat i d’altres venen des de l’Hospitalet.

També han continuat enganxant paperets amb missatges als vidres del centre atacat, una reacció espontània que va ja començar ahir. “Aquesta agressió la curarem amb amor”, deia un, “Visca la diferència”, afegia un altre. D’altres viatjaven fins a Jeanette i aquell ‘hit’ convertit en himne. Un paperet diu “Soy rebelde“, i el següent, canviant d’idioma i de tipus de lletra, “Perquè el món m’ha fet així…”.

La gent s’apropava fins a omplir l’aparador i col·locar el seu missatge. Esperant pacientment fins que arriba el seu torn, escriuen la seva, es fan un ‘selfie’ mentre l’enganxen, i li afegeixen un tros de cinta adhesiva “perquè no voli”, diu la Paula, que ha vingut amb la seva xicota des de Granollers.

Participants en la protesta per l'atac al centre LGTBI, enganxant missatges als vidres del local / D.C.

Participants en la protesta per l’atac al centre LGTBI, enganxant missatges als vidres del local / D.C.

A l’acte hi han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la regidora de feminismes i LGTBI, Laura Pérez per encapçalar una protesta que ha servit com a missatge dels barcelonins contra l’odi i la intolerància. També hi era la consellera de Presidència, Elsa Artadi, que, si no hi ha canvis d’última hora, serà la número dos de la llista de Joaquim Forn a l’Ajuntament de Barcelona i, si no hi ha abans una sentència que absolgui l’excnseller d’Interior, la persona que podrà fer campanya en nom de la candidatura.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, amb una bandera LGTBI i Joaquim Roqueta, president de la Plataforma LGTBI, i Pep Sala, de l'Associació de Veïns de Sant Antoni, en la protesta per l'atac al centre LGTBI de Sant Antoni / ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, amb una bandera LGTBI i Joaquim Roqueta, president de la Plataforma LGTBI, i Pep Sala, de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, en la protesta per l’atac al centre LGTBI de Sant Antoni / ACN

Pel que fa a l’agressió, Colau ha detallat que “no és fàcil determinar l’autoria” dels fets, però que amb l’ajuda dels testimonis oculars s’està acabant d’investigar els fets que portaran a la fiscalia de delictes d’odi.

Més notícies

“Som un barri gai ‘friendly'”: la resposta dels veïns de Sant Antoni a l’atac del centre LGTBI

Notícia: “Som un barri gai ‘friendly'”: la resposta dels veïns de Sant Antoni a l’atac del centre LGTBI
Comparteix
Molts ciutadans s'han apropat a enganxar paperets amb missatges de suport a la comunitat LGTBI
Notícia: “Som un barri gai ‘friendly'”: la resposta dels veïns de Sant Antoni a l’atac del centre LGTBI - Mobile

Encasten una tanca contra el vidre del nou centre LGTBI de Barcelona i pinten amenaces de mort

Notícia: Encasten una tanca contra el vidre del nou centre LGTBI de Barcelona i pinten amenaces de mort
Comparteix
Dilluns hi haurà una concentració impulsada per l'Ajuntament i les entitats LGTBI davant el centre per rebutjar l'atac
Notícia: Encasten una tanca contra el vidre del nou centre LGTBI de Barcelona i pinten amenaces de mort - Mobile

Colau es reivindica com a “primera dona bisexual alcaldessa de Barcelona”

Notícia: Colau es reivindica com a “primera dona bisexual alcaldessa de Barcelona”
Comparteix
Inaugura un centre LGTBI municipal al barri de Sant Antoni
Notícia: Colau es reivindica com a “primera dona bisexual alcaldessa de Barcelona” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa