Neixen 40 cries més de tortuga careta a la platja de Barcelona

La segona nit d'eclosió dels ous ha permès alliberar al mar 32 exemplars i traslladar-ne 8 al CRAM per a la cria en captivitat

Un total de 40 cries de tortuga babaua o careta (Caretta caretta) han nascut aquesta nit passada al niu localitzat aquest estiu a la platja de la Mar Bella de Barcelona. Es tracta de la primera posta d’ous documentada d’aquesta espècie a la ciutat. També és el primer niu localitzat enguany al litoral català, del total de 5 identificats aquest estiu. Fins a 32 exemplars recent nascuts s’han deixat anar al mar un cop examinats per professionals, mentre els 8 restants s’han traslladat a la Fundació CRAM per a la seva cria en captivitat.

És el segon naixement consecutiu, després que dijous ja van treure el cap 5 cries. D’aquesta manera, a la posta de la Mar Bella només queden 15 ous pendents d’eclosionar, els quals s’espera que ho facin durant les properes hores. El niu de Barcelona es va localitzar la nit del 15 al 16 de juliol, després que el dia abans es veiés una tortuga per la zona. Tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat i de la Fundació CRAM, juntament amb investigadores especialistes en tortugues, es van desplaçar a l’indret per avaluar les condicions del niu.

La quarantena de tortugues careta nascudes a la platja de Barcelona, el 29 d'agost del 2020 / ACN - Fundació CRAM
La quarantena de tortugues careta nascudes a la platja de Barcelona, el 29 d’agost del 2020 / ACN – Fundació CRAM

Dels 77 ous que contenia, 60 es van deixar a la platja, tot i que el niu es va traslladar uns metres terra endins per evitar el contacte amb l’aigua, fet que podia posar en perill l’èxit de la posta. La zona es va delimitar amb una tanca perimetral i ha estat vigilada les 24 hores per un dispositiu de voluntariat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

Naixement de tortugues careta a la platja de Barcelona, el 29 d'agost del 2020 / ACN - Fundació CRAM
Naixement de tortugues careta a la platja de Barcelona, el 29 d’agost del 2020 / ACN – Fundació CRAM

Després del naixement de les primeres 45 cries, el mateix dispositiu segueix en marxa a l’espera que eclosionin els 15 ous pendents. En paral·lel, hi ha 17 ous que es van traslladar a les instal·lacions del CRAM per a la incubació artificial i que es troben també a punt d’eclosionar.

Més informació

Nou comentari