Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida per trobar voluntaris que vigilin la tortuga babaua que ha fet niu a Barcelona
  • CA

Fa pocs dies, a mitjan juliol, un exemplar de tortuga babaua va sortir de l’aigua a la platja de la Mar Bella i va pondre 77 ous. Segons informa l’Ajuntament, és un fet insòlit, ja que és el primer cop que es té constància que una caretta nia a la ciutat. Uns joves la van trobar i van compartir imatges a les xarxes socials, fet que va alertar el Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM) i el Servei de Fauna i Flora de la Generalitat. El personal tècnic que se’n va fer càrrec va mantenir una seixantena d’ous a la platja, a uns 50 cm de profunditat. I els 17 restants s’han traslladat a altres centres per assegurar que les cries sobrevisquin, ja que tenen una mortalitat juvenil molt elevada –s’estima que només 1 de cada 1.000 cries arriba a l’edat adulta–.

Ara, el niu de la platja està sent custodiat les 24 hores del dia per persones voluntàries coordinades des del Centre de la Platja i el CRAM fins a l’eclosió dels ous, que es preveu per a la primera quinzena de setembre. Així, per tenir prou voluntaris fins que neixin les cries i garantir que la posta sigui un èxit, l’Ajuntament fa una crida a tothom que estigui interessat a implicar-se en la cura del niu.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha destacat que fins ara s’ha trobat “una zona de nidificació, però pot ser que n’apareguin altres” i també és possible “que l’exemplar torni a sortir a la nit i pongui altres nius”.

Segons comunica el consistori, hi podran participar persones adultes i menors acompanyats d’adults entre l’1 d’agost i el 13 de setembre, i les inscripcions al voluntariat es poden fer a través del correu [email protected] i el telèfon 93 221 03 48.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa