Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les multes a les quals t’enfrontes si puges el patinet al transport públic
  • CA

A partir del pròxim 1 de febrer estarà prohibit que els passatgers del transport públic pugin amb patinet elèctric. Tal com ha informat l’ACN, de moment, la mesura s’aplicarà durant sis mesos. El motiu pel qual s’ha impulsat és l’incendi d’un patinet que es va produir en un vagó de FGC. El director general de l’ATM, Pere Torres, va recalcar a l’ACN que cal “garantir al màxim la seguretat dels usuaris” i que durant aquests sis mesos s’estudiarà com evitar riscos quan hi hagi usuaris que pugin amb patinet. Mentre la mesura estigui vigent, però, els usuaris que ho facin s’enfrontaran a sancions de 200 euros.

Una opinió contrària a la de l’ATM és la d’empreses de mobilitat sostenible. La directora de l’Associació d’Empreses de Mobilitat, Entorn Sostenible i Smart (AEMES), Neus Olea, ha lamentat la mesura en declaracions a l’ACN: “És una decisió massa contundent”. Per part seva, Torres ha insistit que les possibles solucions s’estudiaran amb operadors, fabricants i usuaris. “No deixarem fora de la participació i reflexió ningú que pugui aportar algun aspecte o element que pugui ser d’interès”, ha dit Torres. En aquest sentit, és important recordar que l’ATM habilitarà, progressivament, espais per estacionar els patinets a les estacions.

Casc obligatori a partir del mes d’abril

Fa pocs dies, es va conèixer una altra mesura important per als conductors de patinet elèctric. A partir del pròxim mes d’abril serà obligatori portar casc per circular amb aquest vehicle per Barcelona. Per tal de tirar endavant aquesta mesura, l’Ajuntament ha començat els tràmits per modificar l’ordenança actual de circulació de vianants i vehicles.

La nova proposta normativa també exigirà que els patinets siguin unipersonals i estiguin equipats amb timbre i llums. A més, els conductors podran baixar del vehicle quan hi hagi aglomeracions de trànsit i podran circular per la vorera de manera excepcional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa