Multa de 8.000 euros al líder dels taxistes de Barcelona per la vaga de 2019

Consten diverses multes contra ell per presentar-se com l'organitzador de les mobilitzacions, segons els Mossos

El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Tito Álvarez, ha estat multat amb 8.000 euros de sanció per la vaga de taxistes del gener de l’any passat que va bloquejar la Gran Via durant sis dies i que va desembocar en mobilitzacions i disturbis a Barcelona. La cara visible de l’associació majoritària del sector del taxi ha rebut una notificació de multa per diversos fets ocorreguts durant les protestes dels taxistes, segons consta a l’expedient sancionador consultat pel TOT Barcelona. 

La Generalitat ha tramitat la sanció a través de la Direcció General d’Administració de Seguretat basant-se en infraccions d’agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil. Els policies identifiquen Tito Álvarez com un dels organitzadors de les manifestacions dels taxistes i, per tant, responsable d’alguns dels “desordres públics” que es van viure. En concret, el portaveu d’Élite està acusat d’infraccions administratives de la llei orgànica 4/2015 de protecció de seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa

[r:1]

Un dels fets pels quals Álvarez haurà de pagar almenys 4.000 euros –el 50% de l’import, però només en cas que aboni els diners en un termini de 15 dies i no presenti al·legacions– és l’enfrontament dels taxistes a la Guàrdia Civil al Port el 21 de gener. Aquell dia, tal com va enregistrar el TOT Barcelona, centenars de taxistes van saltar-se el cordó policial i, al crit de “taxista, échale huevos”, van animar els seus companys a desobeir els agents. Pels fets del 21 de gener Álvarez ha rebut tres denúncies.

Les primeres actes de sanció, però, daten del 17 de gener i del 18, el primer dia que els taxistes van ocupar la Gran Via. Del dia 22, el 23 i el 24 també consten denúncies contra el portaveu del sector. “Mentre van durar les diferents mobilitzacions entre els dies 18 i 23, es van causar i es van denunciar diferents danys a vehicles VTC, i es van provocar desordres públics per part dels taxistes”, diu l’expedient sancionador, a què ha tingut accés aquest diari. 

Per tal de justificar la multa a Álvarez, el document recorda que “es va presentar davant els agents actuants com a organitzador i responsable de la concentració”. I afegeix: “Liderava i donava directrius a la resta de concentrats al llarg dels diferents dies”. 

Álvarez recorda que les decisions eren “assembleàries”

Després de rebre l’expedient, un dels líders més coneguts del taxi barceloní ha recordat a través de Twitter que “hi havia un comitè de vaga” encarregat de les protestes i que les decisions, per tant, eren “assembleàries”. També ha criticat que ha rebut la multa quan el sector està immers en negociacions amb l’administració per l’amenaça de vaga durant el Mobile World Congress (MWC). 

Álvarez disposa de 10 dies per recórrer la multa, i ha informat que està “estudiant” la situació amb els seus advocats per decidir si hi presenta al·legacions. 

Més informació

Nou comentari