Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Apreteu, apreteu!”: els taxistes converteixen en crit de guerra les paraules de Torra als CDR
  • CA

“Apreteu, apreteu”. El nou crit de guerra que ha fet fortuna entre els taxistes barcelonins recorda al president de la Generalitat, Quim Torra, la seva polèmica invitació als CDR per pressionar des del carrer l’acció del Govern. A l’assemblea de taxistes d’aquest matí la nova consigna ja era un clam i els taxistes, que encaren el cinquè dia de la vaga, estan disposats a seguir apretant fins que s’aprovi una regulació més estricta que limiti l’activitat de les empreses VTC, a qui acusen de fer competència deslleial.

Aquesta tarda tenen una reunió amb Territori i l’AMB per intentar desencallar la situació, però Tito Álvarez, un dels portaveus més combatius del sector del taxi, ja ha avisat que si no els ofereixen una solució satisfactòria aplicaran “mesures més contundents”, sense donar més detalls. “Hem de parar-ho tot!”, ha cridat en diverses ocasions. Una de les opcions més comentades és la internacionalització del conflicte, ja que els taxistes asseguren que estan parlant amb les armilles grogues i els taxistes francesos per bloquejar la frontera entre Catalunya i França.

Les VTC, que també han deixat molt clar que no es quedaran de mans plegades, i encara ocupen dos carrils de sortida de la Diagonal entre la plaça Francesc Macià i Palau Reial. La portaveu de Cabify, Marta Plana, ja va avisar aquest dilluns que les empreses VTC volen ser part de les negociacions entre la Generalitat i els taxistes perquè està en joc el seu negoci.

Crítiques de Calvet i Colau

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha avisat els taxistes que la vaga i les agressions d’aquests darrers dies els faran perdre la batalla de l’opinió pública. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Calvet ha criticat l’Estat per treure’s de sobre el problema a una normativa massa oberta i ha advertit que “si les postures són tan irreconciliables, potser haurem de tornar a demanar a l’Estat que legisli de nou”. El conseller ha tornat a demanar als taxistes que negociïn “sense xantatge ni violència”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha retret als taxistes que bloquegin la ciutat i ha titllat d’inadmissibles els episodis de violència contra cotxes VTC. En una entrevista a TV3, Colau ha criticat l’opacitat de les tarifes d’Uber i Cabify i els ha acusat de voler acabar amb la competència per després apujar preus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa