Els Mossos actuaran amb “exquisida professionalitat” el 21-D

Els sindicats de la policia catalana critiquen que encara no saben res del dispositiu que coordinarà 8.000 Mossos i 1.000 policies espanyols

Els Mossos d’Esquadra actuaran amb “exquisida professionalitat” durant la celebració del consell de ministres del pròxim 21-D, segons han explicat els sindicats de la policia catalana en una roda de premsa conjunta. Els representants de Sap-Fepol, SPC, SME, CAT, Uspac, Csif i del col·lectiu MosS.O.S., han criticat que la conselleria d’Interior encara no ha donat detalls de com es coordinarà el dispositiu per garantir la seguretat de la reunió, que mobilitzarà 8.000 Mossos i 1.000 policies espanyols.

El portaveu de SPC, David Miquel, s’ha queixat que les negociacions amb la Generalitat per aconseguir millores laborals s’han gestionat malament des del principi i sembla que a Interior “li interessava tenir un conflicte pel dia 21”. Miquel ha assegurat que divendres faran un “sobreesforç  perquè consideren que tant Catalunya com els ciutadans no es mereixen l’administració que tenen i com menysprea” el cos.

[r:1]

Per la seva banda, la portaveu de Sap-Fepol, Imma Viudes, ha reafirmat que el 21-D els Mossos “estaran a l’altura” i ha tornat a reclamar que es deixi els Mossos fora del debat polític. Viudes veu “inadmissible” que Interior no hagi dictat la resolució corresponent pels canvis d’horari dels agents pel divendres, una mesura organitzativa important que havia d’estar llesta aquest dilluns.

Un dispositiu per blindar la Llotja de Mar

El ministeri de l’Interior espanyol enviarà més de 1.100 policies i guàrdies civils. Segons va avançar TV3, el dispositiu per blindar la Llotja de Mar estarà format per vuit grups d’Unitats d’Intervenció Policial (UIP) i quatre més d’Unitats de Prevenció i Resposta de la Policia Nacional, i per 500 efectius de la Guàrdia Civil.

A més, 8.000 agents dels Mossos d’Esquadra – gairebé la meitat del cos – es desplegaran per blindar el consell de ministres. La Guàrdia Urbana també tindrà un paper destacat durant la jornada, ja que és l’encarregada de gestionar el trànsit. Fonts del cos detallen que la seva funció durant el 21D serà la de regulació del trànsit i senyalització viària, “com és habitual”.

Més informació

Nou comentari