El consell de ministres del 21D estarà fortificat. Això pretén el Ministeri de l’Interior, que planeja enviar més de 1.100 policies i guàrdies civils per assegurar la celebració del conclave. Segons publica TV3, el dispositiu estarà format per vuit grups d’Unitats d’Intervenció Policial (UIP) i quatre més d’Unitats de Prevenció i Resposta de la Policia Nacional, i per 500 efectius de la Guàrdia Civil. A més, 8.000 agents dels Mossos d’Esquadra – gairebé la meitat del cos – es desplegaran per blindar el consell de ministres. 

La Guàrdia Urbana també tindrà un paper destacat durant la jornada, ja que és l’encarregada de gestionar el trànsit. Fonts del cos detallen que la seva funció durant el 21D serà la de regulació del trànsit i senyalització viària, “com és habitual”. 

Les mobilitzacions en resposta a la convocatòria del consell de ministres aturaran Barcelona durant el 21D. Els CDR han convocat els manifestants a la Llotja de Mar, on se celebra la reunió per “satisfacció” del president de la Cambra de Comerç, “a primera hora del matí”. 

Per la seva banda, Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) aposta per una “concentració massiva de cotxes” per protestar contra la presència de l’Estat a la capital catalana. 

Davant del conclave de ministres, Òmnium Cultural proposa un “Consell Popular de Ministres” per contraprogramar la reunió del govern estatal. 

El denominador comú de les protestes convocades pel 21D és el pacifisme, que ha estat una petició d’importants figures independentistes. Joaquim Forn, en vaga de fam des de fa 10 dies, va enviar des del compte de Twitter un missatge als manifestants: “Agraeixo totes les mostres de suport, però no entenc que se’ns reivindiqui amb la cara tapada”. Dirigents com Joan Tardà també han s’han sumat a la demanda de pacifisme, i ahir apuntava que “la República no es farà amb passamuntanyes”. A la consideració del diputat d’ERC es va sumar Carles Campuzano. El portaveu del PDeCAT al Congrés va sol·licitar que les protestes es facin “de forma pacífica, cívica i respectant les forçes de seguretat del govern de Catalunya”. 

Colau demana que no es “militaritizi” la ciutat

També l’alcaldessa Ada Colau ha demanat civisme i respecte a la ciutadania que decideixi mobilitzar-se el proper divendres: “Els darrers anys Barcelona ha estat escenari de moltíssimes manifestacions àmplies i massives on no hi ha hagut cap incident, som una ciutat de pau i de diàleg on ens encanta garantir el dret d’expressió i de manifestació”. A la roda de premsa de balanç de 2018 de la Fira de Barcelona, Colau ha aprofitat per demanar al govern espanyol “que mantingui la seguretat i no militaritzi el centre de la ciutat per evitar danyar el diàleg”. També ha recordat que els dies previs a Nadal són “dates importants pel petit comerç” i que per tant cal que “es facin els màxims esforços” per compatibilitzar “la seguretat i el dret a la protesta” amb “la normalitat” als carreres comercials.

Més notícies

Els CDR tallen la Diagonal pels presos polítics en el segon dia consecutiu de mobilització

Notícia: Els CDR tallen la Diagonal pels presos polítics en el segon dia consecutiu de mobilització
Comparteix
Demanen l'alliberament dels presos polítics la setmana que quatre d'ells han iniciat una vaga de fa
Notícia: Els CDR tallen la Diagonal pels presos polítics en el segon dia consecutiu de mobilització - Mobile

Els CDR es concentren a la Delegació del govern espanyol per la vaga de fam

Notícia: Els CDR es concentren a la Delegació del govern espanyol per la vaga de fam
Comparteix
Unes 400 persones es manifesten en solidaritat amb la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn
Notícia: Els CDR es concentren a la Delegació del govern espanyol per la vaga de fam - Mobile

El president de la Cambra, sobre el consell de ministres a la Llotja de Mar: “És una satisfacció”

Notícia: El president de la Cambra, sobre el consell de ministres a la Llotja de Mar: “És una satisfacció”
Comparteix
Miquel Valls ha rebutjat valorar políticament la decisió de fer la reunió del govern central a Barcelona
Notícia: El president de la Cambra, sobre el consell de ministres a la Llotja de Mar: “És una satisfacció” - Mobile

El consell de ministres del 21-D se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona

Notícia: El consell de ministres del 21-D se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona
Comparteix
Així ho ha anunciat la Moncloa aquest dimecres a primera hora
Notícia: El consell de ministres del 21-D se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix