Una protesta de mossos talla la Gran Via: “No som polítics, som policies”

Cinc-cents efectius dels cos col·lapsen el centre de Barcelona per pressionar la reunió dels sindicats amb Economia

Gran Via amb Rambla Catalunya tallada per una manifestació de mig miler de policies. El col·lectiu MosSOS i diversos sindicats han tornat a mobilitzar un bon nombre de membres del cos en defensa no només de les seves condicions laborals sinó en protesta pel que consideren la seva “utilització política”. 

 Petards, pancartes, diverses crides a la dimissió del conseller Miquel Buch, ninots vestits de mosso i lots dels mòbils formen part d’una protesta que sembla que va per llarg. La concentració se celebra per pressionar la reunió dels sindicats policials i un representant de MosSOS amb el secretari d’Economia, Albert Castellanos, i possiblement el secretari general del departament d’Interior, Brauli Buart. Una reunió que s’ha posposat fins a les sis de la tarda.

Una trobada que té com a punt de l’ordre del dia revisar les demandes laborals del col·lectiu de Mossos. De fet, els portaveus sindicals enfatitzen que “no reclamen millores sinó allò compromès des de l’any 2012”. Ara bé, més enllà de les reclamacions sociolaborals, els concentrats aprofiten l’avinentesa per denunciar el que defineixen com “utilització política del cos”. “Som policies no som polítics”, cridaven els representants que s’han dirigit als manifestants. I han presentat la seva mascota, Cascoman.

 

 

La polèmica política i la crisi de Govern oberta per l’actuació dels Mossos el dia de la constitució espanyola a Girona també està present a la concentració. Diversos efectius porten pancartes i rètols amb el nom de Brigada Mòbil i Dragó I, el nom en clau del cap intendent de la unitat antiavalots, Carles Hernàndez. 

Més informació

Nou comentari