Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concentració de Mossos davant d’Interior per la “dignitat laboral”
  • CA

El moviment MosS.O.S. ha aplegat uns 700 agents del cos, segons la Guàrdia Urbana, per demanar resposta a “a les reclamacions laborals, als incompliments des del 2008, les retallades del 2010 i el 2012, i sobretot als impagaments i incompliments d’acords en els últims anys”, segons ha manifestat un portaveu del moviment. La concentració s’ha fet coincidir amb la reunió del Consell de Policia, l’òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos. 

La conselleria “sempre” esgrimeix els problemes econòmics, ha defensat el portaveu. “Ara que Torra ha dit que el nivell de l’economia està al 2008, ara volem el mateix que teníem el 2008. El que demanem és voluntat, diàleg i que entenguin que tenen un problema amb els treballadors“, ha reblat.

Algunes de les reivindicacions dels concentrats es podien llegir a les pancartes. “Per la dignitat i la seguretat de tots”, “Mossos de primera amb sou de tercera”, “Jubilació digne” o “Dignitat laboral” són algunes de les consignes que s’hi llegien. La nit de diumenge a dilluns tendes de campanya i tendals van donar aixopluc a una vintena d’agents davant del Departament d’Interior des de les vuit del vespre per reclamar millores salarials i laborals. 

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, ha exigit avui un nou conveni de col·laboració entre Mossos i Guàrdia Urbana. L’actual, ha afirmat, data del 2005. Fernández ha advertit que quan hi ha poca policia als carrers els delinqüents se senten molt “còmodes”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa