Les morts per Covid-19 ja són més de 4.000 a Barcelona

Una nova actualització de Salut situa en 4.114 les defuncions a la ciutat, la majoria en hospitals

La xifra de morts per Covid-19 a Barcelona ha superat les 4.000 després que el Departament de Salut hagi fet una nova actualització de les dades, que situen el nombre total de defuncions a la capital catalana en 4.114. Les dades que aporten les funeràries reflecteixen un augment de més 200 morts respecte a dies anteriors, però es tracta d’una revisió de la sèrie històrica i no d’un increment recent.

De fet, la majoria d’aquestes noves defuncions –213 de les 223 incorporades al registre en les últimes hores– corresponen a l’apartat “èxitus no classificats”, és a dir, que no s’han produït ni als hospitals, ni a les residències ni als domicilis particulars. Fonts del Departament de Salut han explicat al TOT Barcelona que les xifres que aporten les funeràries estan en continua actualització, fer que produeix variacions constants en el còmput global.

Pel que fa als hospitals, fins ara s’han registrat 2.286 morts, sis més que el dimarts, mentre que a les residències se n’han produït tres, que augmenten el nombre total fins a les 1.295, un terç del total.

Evolució de les defuncions per Covid-19 a Barcelona des del 7 de març fins al 27 de maig / TOT Barcelona

Malgrat aquesta darrera actualització, la taxa de defuncions per Covid-19 a Barcelona, que el dilluns va entrar a la fase 1 del desconfinament, manté la seva tònica clarament descendent. Lluny queden les últimes setmanes de març i les primeres d’abril, quan hi va haver més de 100 morts diaris. En les últimes dues setmanes, la mitjana de defuncions diàries s’ha situat en 6,7, mentre que en les dues anteriors era de més de 21 al dia.

Més informació

Nou comentari