Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un centre sociosanitari de Barcelona, denunciat a la fiscalia per morts per Covid-19
  • CA

El Departament de Salut obrirà un expedient sancionador al sociosanitari Hestia Palau de Barcelona per dos casos de deficiències en l’atenció a pacients i falta d’informació injustificada als seus familiars, segons ha avançat TV3 i han confirmat a l’ACN fonts de la conselleria. Hi ha sis casos més en estudi. Les vuit investigacions s’han comunicat a fiscalia.

Desnodrit i brut quan va arribar a l’hospital

Una de les familiars ha explicat que el seu pare estava desnodrit, amb falta d’higiene i deshidratat després del seu pas per Hestia Palau. Després va ingressar a l’Hospital de Sant Pau infectat per coronavirus, on va morir.

Un altre testimoni denuncia incomunicació i diu que a la seva mare li faltava l’aire, però el sociosanitari no va voler ingressar-la a l’hospital i va morir.Salut va obrir vuit expedients informatius en rebre sengles denúncies. D’aquests, n’hi ha dos que ja han conclòs, i sobre els quals s’obrirà expedient sancionador. Els altres sis estan encara en estudi.

Des del centre, també en declaracions a TV3, una portaveu ha reconegut que la comunicació amb els familiars ha estat la seva “fallida més important”, però assegura que no és veritat que faltés higiene o atenció. També ha remarcat que han fet tests a tots els pacients i professionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa