Desmunten els pavellons salut que atenien pacients dels hospitals Sant Pau i Mar

El comitè de direcció del Conveni Pavellons Salut, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ha acordat aquest dilluns el desmuntatge de dos dels quatre pavellons salut. Es tracta del Centre Esportiu Municipal (CEM) Guinardó i del Claror Marítim, que han funcionat aquests darrers mesos com a extensions de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar per fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Tots dos pavellons salut han deixat d’estar ocupats gràcies al descens de casos. El desmuntatge dels dos espais ha començat aquest dilluns i es preveu que en 15 dies els poliesportius estiguin a disposició dels seus gestors perquè els reobrin quan les condicions sanitàries ho permetin. L’emmagatzematge dels dispositius es farà de forma que sigui àgil un nou muntatge en cas de rebrot.

El CEM Olímpics Vall d’Hebron funciona actualment com a Hospital de Dia Polivalent de l’Hospital Vall d’Hebron i des de dilluns passat fa proves PCR als pacients que requereixen ingrés hospitalari, que tenen visita amb un gabinet o que se’ls ha de fer qualsevol procediment que comporti manipulació de les vies aèries o risc d’aerosol. Aquesta mesura permet alliberar els mòduls de l’hospital, on es feien fins ara les proves PCR, i recuperar-los per a visites ambulatòries. La data d’habilitació d’aquest pavelló salut acaba amb el decret de l’estat d’alarma, però s’estan preveient fases esglaonades i disposició parcial de l’espai, si s’escau, per a la complementarietat com a pavelló esportiu aquest estiu i pavelló sanitari.

El pavelló salut instal·lat a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), amb capacitat de 252 llits complementaris de l‘Hospital Clínic a Montjuïc, continua muntat i s’està avaluant quan es podria fer la seva desinstal·lació.

Nou comentari