Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com és el mètode de la “muleta” amb el qual es roben mòbils al metro?

La Guàrdia Urbana ha informat a través de Twitter que ha detingut tres persones que van robar el mòbil a una noia. L’escenari va ser un tren a la Línia 3 de metro i ho van fer “de forma coordinada”. Un dels fets més destacables d’aquest robatori és que van fer servir el mètode de la “muleta”. Aquest consisteix a fer servir una jaqueta, una motxilla, un diari o qualsevol objecte que serveixi per tapar el que es vol robar. Una vegada tapat amb certa discreció, els lladres aprofiten per cometre el robatori sense que la víctima se n’assabenti.

Es tracta d’un mètode força popular i utilitzat altres vegades. Un exemple és el cas que es va produir el passat mes d’octubre, quan uns agents de la Guàrdia Urbana va detenir quatre persones que havien robat un mòbil que es trobava a l’interior d’una bossa de mà. Els fets es van produir al barri de la Barceloneta.

Augment de la criminalitat

La inseguretat continua sent un dels principals problemes de la ciutat. Així ho confirmen les dades policials recollides pel Ministeri de l’Interior, que indiquen que la criminalitat a Barcelona va créixer un 30% l’any 2022 respecte al 2021, encara que cal tenir en compte que l’any va estar marcat per les restriccions de la pandèmia. La xifra, però, no arriba als nivells del 2019, quan es va arribar a un màxim històric de la ciutat amb un total de 167.698 infraccions penals.

Tal com detallen les dades del Ministeri d’Interior, durant el 2022 es van produir pràcticament el doble de robatoris (un 47% més) que el 2021. Els robatoris amb violència o algun tipus d’intimidació, presenten un creixement més moderat: un 10% respecte al 2021. Les xifres tampoc arriben als robatoris que va viure Barcelona el 2019.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume a març 30, 2023 | 07:01
    Jaume març 30, 2023 | 07:01
    Si quan aconsegueixen enxampar un d'aquests lladregots els condemnessin a prestar un servei públic netejant els grafitis que embruten la ciutat, desapareixerien de cop. Si hi ha quelcom al què tinguin pànic és a treballar.
  2. Icona del comentari de: Edu a març 31, 2023 | 10:28
    Edu març 31, 2023 | 10:28
    S'ens està omplint la ciutat de delincuencia internacional, aquí es pot fer de tot perqué el ecosistema ho afavoreix. Estem farts de veure com es degrada el noste entorn diari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa