Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts quatre lladres que actuaven amb el mètode de la “muleta”

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut quatre persones a la Barcelona que van furtar un telèfon mòbil de l’interior d’una bossa de mà a través del mètode conegut com de la “muleta”. Segons ha informat la policia local, aquest mètode consisteix en tapar amb un altre objecte (diari, roba…) l’objectiu i així procedir al furt procurant que passi desapercebut.

La inseguretat continua sent el problema més greu que els barcelonins veuen a la ciutat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals 2022, presentada aquest divendres. La inseguretat és el principal problema dels veïns des del 2019 i, aquesta vegada, el 19% l’ha destacada com a qüestió més greu, la xifra més alta en l’última dècada. L’any passat la inseguretat havia baixat uns punts (14% dels enquestats la van destacar com a qüestió principal a resoldre).

Les dades sobre furts i robatoris

Els lladres reincidents eren una de les principals preocupacions de la policia per aquest estiu a la ciutat. Segons les dades difoses aquest dimecres, Barcelon­a ha registrat un descens del 12,20% dels fets delictius respecte a l’estiu del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer baixen aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament.

També es redueixen els robatoris amb força a establiments comercials un 42,8%, els robatoris amb força a domicili un 20% i els robatoris amb força a interior de vehicle un 9,65%. Per contra, les estafes, un volum important de les quals estan relacionades internet, continuen mantenint una tendència a l’alça amb 968 fets més denunciats respecte el 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa