Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona, més segura ara que el 2019: cauen els furts i robatoris violents

El debat sobre la seguretat a la ciutat és recurrent. Hi ha més delictes al carrer ara que fa uns anys? Les xifres de balanç del Pla d’Estiu conjunt de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, amb Guàrdia Urbana i Mossos treballant coordinadament a la capital del país, constaten que Barcelona és ara més segura que fa tres anys, el 2019. És l’any en què es poden fer comparacions, tenint en compte que les restriccions de la pandèmia entre el 2020 i el 2021 no donen una fotografia real i comparable.

Gran caiguda dels furts i els robatoris amb violència

Els lladres reincidents eren una de les principals preocupacions de la policia per aquest estiu a la ciutat. Segons les dades difoses aquest dimecres, Barcelon­a ha registrat un descens del 12,20% dels fets delictius respecte a l’estiu del 2019, amb dades molt remarcables com que els f­urts i els robatoris violents al carrer baixen aquest estiu un 22,4% i un 12,5% respectivament.

El dispositiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana / GUB

També es redueixen els robatoris amb força a establiments comercials un 42,8%, els robatoris amb força a domicili un 20% i els robatoris amb força a interior de vehicle un 9,65%. Per contra, les estafes, un volum important de les quals estan relacionades internet, continuen mantenint una tendència a l’alça amb 968 fets més denunciats respecte el 2019.

Caça als reincidents

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han practicat 4.088 detencions al carrer durant els dos mosos d’estiu, una xifra que apunta a un creixement del 17% (565 detencions) en robatoris amb violència al carrer. Un dels plans estrella de les dues policies és el Pla d’Acció Tremall, que persegueix els lladres reincidents. El resultat? S’han detingut 117 multireincidents dels 122 catalogats un total de 472 vegades, impuntant-los 617 fets per furts i robatoris violents.

Les detencions per delictes sexuals es disparen / Guàrdia Urbana de Barcelona

Cop a les violències sexuals

Una altra qüestió que preocupava especialment en aquest estiu han estat les violències sexuals. Les detencions relacionades amb aquests delictes han crescut un 71,1% respecte el mateix període de l’any 2019. I és que les agressions i els abusos sexuals han crescut durant aquest estiu un 25,3% respecte el mateix període del 2019. L’activació del Pla contra les violències sexuals, que treballa sobre la prevenció, la investigació i el seguiment personalitzat de les víctimes, ha donat uns fruits excepcionals.

Multes als incívics

I més enllà dels delictes, les sancions administratives, infraccions relacionades amb accions incíviques com és el control del consum d’alcohol i de substàncies estupefaents. En aquest sentit, els mesos de juny, juliol i agost s’han interposat un total de 9.134 denúncies per consum d’alcohol a la via pública (3.687 més que el mateix període que l’any 2019) i 1.205 per realitzar necessitats fisiològiques al carrer. La Guàrdia Urbana també ha desallotjat 121.775 persones de l’espai públic.

Més notícies
Bicitaxis i trixis al passeig Marítim / GUB

Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu

Notícia: Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu
Comparteix
La Guàrdia Urbana presenta el dispositiu especial per a la temporada estival, amb un increment del 12% dels efectius
Notícia: Lladres, bicitaxis i botellots: els grans fronts de la policia a l’estiu - Mobile
Un cotxe patrulla dels Mossos, en una imatge d'arxiu / CME

Un nou dispositiu del pla Tremall pentina la Barceloneta per buscar multireincidents

Notícia: Un nou dispositiu del pla Tremall pentina la Barceloneta per buscar multireincidents
Comparteix
Cinc persones van ser denunciades per portar droga i 3 per no posar-se la mascareta
Notícia: Un nou dispositiu del pla Tremall pentina la Barceloneta per buscar multireincidents - Mobile
Part dels rellotges confiscats a una banda de lladres rellotgers detinguts pels Mossos d'Esquadra / CME

‘Titani’, el nou grup dels Mossos contra els lladres de rellotges

Notícia: ‘Titani’, el nou grup dels Mossos contra els lladres de rellotges
Comparteix
La policia catalana fa pública la nova unitat després de 6 setmanes en funcionament
Notícia: ‘Titani’, el nou grup dels Mossos contra els lladres de rellotges - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Observador a setembre 14, 2022 | 08:30
  Observador setembre 14, 2022 | 08:30
  De tota manera, ara que ja no tinc motius per anar a Can Fanga, poc que m'hi veuran més. Segura, la ciutat?.Queda molt lluny de la seguretat de ciutats com Tokyo, on es diu que és més facil anant pel carrer, relliscar i trencar-te una cama que no pas que t'atraquin. Ah!. I si arriba a haver-n'hi algun d'atracament, ben a diferència dels multireincidents d'aquí, no hi torna; ja se'n cuida la policia de que no torni a estar lliure en la seva vida.
  • Icona del comentari de: 東京都 a setembre 14, 2022 | 13:37
   東京都 setembre 14, 2022 | 13:37
   És molt senzill, ves-te'n a viure a Tokio. Fas tard.
  • Icona del comentari de: Al mal observador a setembre 14, 2022 | 19:25
   Al mal observador setembre 14, 2022 | 19:25
   Quin comentari més fantasiós, populista i poca pena. Escrius tot un seguit de disbarats, i mitges veritats entre les quals si no hi ha tants de delictes a Tokio no és ben bé i únicament a causa de "l'eficàcia" de la policia japonesa, hi contribueix, i molt, la forma d'ésser dels habitats de l'illa. Recorda l'ex-polític assassinat fa pocs mesos durant un míting polític, no duia cap protecció perquè en general no els hi cal (tot i que ara s'ho replantegen). I dir que la "policia" se'n cuida de que no hi hagi "multireincidents" t'ho inventes tu. Les policies dels estats democràtics respecten i compleixen les lleis i normes dels estats on actuen. Potser per a aclarir-te una mica i capir el perquè hi ha tants "multireincidents" a l'aglomeració de Barcelona, hauries de repassar o aprendre't les lleis espanyoles que son vigents al nostre país, si més no a la Catalunya sota sobirania espanyola i comprovar, per exemple, si son les més indicades per a un país que considera el turisme "massificat" un do de Déu i el promociona i li dona suport a l'expansió sense límits... Parlant de lleis "espanyoles" vols saber per exemple perquè al municipi de la Jonquera hi ha els macroprostíbuls més grans d'Europa i a l'altra banda al Voló tot i que també son catalans no ho poden fer ? Son les lleis, les lleis espanyoles que ho permeten, no pas que hi hagi més persones que van calentes i necessitades, que a l'altra banda de la ratlla, la resta parlar per parlar. Cal observar millor i amb més atenció.
 2. Icona del comentari de: Pol a setembre 14, 2022 | 13:16
  Pol setembre 14, 2022 | 13:16
  A mi no m'hi trobareu, No voto ni Colau ni les "confluències", però, voler treure abans d'hora i de forma poc transparent persones elegides democràticament, em recorda el sistema lamentable PP a Madrid "vayase Senor Gonzalez" que fan servir de fa anys. Tant de bo el "problema" de Barcelona fos d'una persona i un cop ja no hi fos tot d'una s'arreglés tot. No som tant babaus. Un dels principals problemes de Barcelona és voler "potenciar" sempre i viure principalment del "turisme" i afegir-se a la cursa estúpida de publicar cada temporada el nombre de turistes i el seu ascens vers l'infinit (?!). Els efectes col·laterals del turisme massificat i a "l'espanyola" o a "la catalana" malauradament és el mateix, son coneguts per tothom des de fa dècades i és un frau que es continuï l'aplicació sense cap fre. Desperteu-vos !
 3. Icona del comentari de: Si es segura no es gracies a la guarra inZivil ni a la polizia naZional a setembre 14, 2022 | 13:20
  Si es segura no es gracies a la guarra inZivil ni a la polizia naZional setembre 14, 2022 | 13:20
  Fàstic de fatxes!
 4. Icona del comentari de: Simforosa Figuerola a setembre 14, 2022 | 13:28
  Simforosa Figuerola setembre 14, 2022 | 13:28
  Hi ha algunes coses que no em quadren gens. Els famosets robatoris de Rolex o de rellotges de polsera que costen un ull de la cara. No conec cap persona resident tot l'any a Barcelona que duguin aquestes peces al canell i encara menys de forma ostentosa, si us hi fixeu les víctimes i les lladres que es dediquen a aquesta "especialitat" quasi sempre son "turistes". Uns "turistes que solament enriqueixen uns quants espavilats i que provoquen que la nostra policia hagi de crear grups "especialitzats" en robatoris de rellotges a turistes... Som un país ben estrany això de viure de turistes i per a turistes. País estrany o venut i prostituït ? Mai es tard per a pensar una mica amb sentit comú, sentit cívic i adonar-se'n d'on venen molts dels mals que patim a la costa del nostre país i concretament a l'aglomeració de Barcelona. El turisme no ha d'ésser mai el pal de paller de l'economia d'un país digne que es respecti ell mateix i tingui respecte pels seus habitants. Ens cal més dignitat i més sentit comú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa