Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Augmenten els crims a Barcelona durant el 2022

Els barcelonins continuen situant la inseguretat als carrers com una de les principals problemàtiques de la ciutat. Una idea que se sosté amb les dades policials recollides pel Ministeri de l’Interior, que indiquen que la criminalitat a la capital catalana va augmentar un 30% l’any 2022 respecte al 2021. La xifra, però, no iguala el màxim històric registrat de l’any 2019, on es van quantificar un total de 167.698 infraccions penals.

Segons dades policials, durant l’any passat es van produir pràcticament el doble de robatoris (un 47% més) que el 2021. Tot i que ja era el delicte més freqüent a Barcelona, la tendència indica que continua en augment. El mateix passa amb els furts on s’aplica violència o algun tipus d’intimidació, però aquí el creixement és més moderat, un 10% respecte al 2021. En tots dos casos, però, les xifres no arriben a les del 2019.

En canvi, on l’increment exponencial augmenta cada any és als delictes de violència sexual, tant en violacions com en altres tipus de delictes sexuals. El passat 2022 la xifra va rondar al miler de casos, un 15% més que les dades registrades l’any anterior, i pràcticament un 30% més respecte al 2019. Les dades policials també exemplifiquen que una de les noves modalitats delictives que més es produeixen són els cibercrims, sobretot les estafes. Aquest tipus de delictes abunden cada vegada més a la ciutat: un 30% més que el 2021 i pràcticament un 50% més que el 2019.

La neteja, un altre problema de la ciutat

Tal com ja us vam explicar al Tot Barcelona, la neteja continua sent una de les principals preocupacions dels barcelonins segons l’últim baròmetre semestral: un 15,8% dels enquestats van considerar-la un dels grans problemes de la ciutat. La tercera de les problemàtiques que es destaquen en aquest baròmetre és l’accés a l’habitatge. Ara bé, la problemàtica per excel·lència, en la que més d’un 60% dels enquestats coincideixen, és la situació actual de l’economia de la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 17, 2023 | 20:43
    Anònim març 17, 2023 | 20:43
    Voleeeemmm acuiïïiiïiiiiii!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa