Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creix el nombre de menors investigats per abusos sexuals
  • CA

Alerta per l’augment de casos d’abusos sexuals entre menors d’edat a Barcelona. Els sis jutjats de menors de la ciutat han vist créixer aquests tipus de delictes comesos per nois contra noies durant el 2021 i el primer semestre del 2022.

El delegat dels jutjats de menors de Barcelona, David García, ha explicat aquest dijous que “no és infreqüent” que en les guàrdies d’aquests jutjats arribin menors investigats per abusos sexuals a amigues després d’una nit de festa i la ingesta d’alcohol o drogues, informa l’ACN. També s’han incrementat els casos de menors que agredeixen els seus pares.

Segon jutjat de delictes lleus

La jutgessa degana de Barcelona, Cristina Ferrando, ha lamentat que continuïn faltant jutjats i demana que almenys es mantinguin i augmentin els reforços, ja que les xifres de casos ja superen en molts àmbits les del 2019, abans de la pandèmia. Precisament, aquest divendres obre el segon jutjat de de guàrdia de judicis immediats per delictes lleus, que es va tancar fa un any i era llargament reivindicat. Els judicis, que s’han de celebrar en 15 dies, s’assenyalaven fins vuit mesos més tard. Amb el nou jutjat de guàrdia s’espera que a finals d’any es torni als terminis habituals.

A més, els jutjats penals també tindran, a partir del proper 1 de gener del 2023 dos jutges de reforç per fer judicis ràpids de delictes menys greus, amb penes de fins a cinc anys de presó. Actualment hi ha fins a 11 mesos d’espera.

Lleu descens dels desnonaments

El 2021 es van ordenar 4.091 actuacions de comissió judicial per efectuar desnonaments, encara per sota de les 4.770 del 2019. En concret, 3.145 van ser per habitatges en lloguer, 635 per locals en lloguer i 84 per habitatges okupats. Els 227 restants van ser per impagament de la hipoteca, sobretot d’habitatges. Es van acabar realitzant 2.100 desnonaments de llogaters o propietaris i 58 d’okupes. La resta, gairebé 1.900, es van suspendre. Els serveis socials van assistir a 813 residents, la immensa majoria, 751, llogaters d’habitatge.

La moratòria de desnonaments arran de la pandèmia, prorrogada fins el 31 de desembre d’aquest 2022, ha reduït els possibles desnonaments, tot i que no tots perquè no compleixen els requisits. Però els jutges de primera instància adverteixen que molts casos s’han aturat i s’acumularan fins que acabi la moratòria. El delegat dels jutjats civils, Roberto García Ceniceros, ha dit que “la bola de neu cada cop es fa més gran” i ha lamentat la pèrdua de qualitat de la feina en aquests jutjats, que augmenten cada any un 20% la seva càrrega de treball.

Més notícies
Ciutat de la Justícia, on s'aglutinen sales i jutjats d'instrucció / Wikimedia - Zarateman
El segon jutjat per delictes lleus reobre d’entrada només per a sis mesos
Notícia: El segon jutjat per delictes lleus reobre d’entrada només per a sis mesos
Comparteix
Obrirà l'1 de juliol i funcionarà fins al 31 de desembre, amb opció de pròrroga
Solar dels antics jutjats, on la Generalitat vol construir una nova Audiència provincial / Foto: Jordi Play
El solar dels antics jutjats encabiria un CAP saturat de Ciutat Vella
Notícia: El solar dels antics jutjats encabiria un CAP saturat de Ciutat Vella
Comparteix
El gran descampat davant la Ciutadella es perfila com la millor opció per reubicar el tercer ambulatori al districte
La Hermandad de Legionarios es nega a marxar d'uns terrenys que el Consorci els va cedir FOTO: JORDI PLAY
Els Legionarios de Sant Andreu, al jutjat per ser desnonats
Notícia: Els Legionarios de Sant Andreu, al jutjat per ser desnonats
Comparteix
El Consorci de la Zona Franca ha presentat la demanda judicial perquè la justícia els faci abandonar el local de les antigues casernes
La façana del Tribunal Suprem / ACN
Pal del Suprem a Colau que obliga a aplicar el tribut metropolità de l’IBI a l’AMB
Notícia: Pal del Suprem a Colau que obliga a aplicar el tribut metropolità de l’IBI a l’AMB
Comparteix
L'alt tribunal prohibeix a l'ens supramunicipal fer diferències territorialment entre els municipis de la primera i la segona corona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa