Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es manté la data de finalització de les obres a l’R2 i l’R11
  • CA

Ja s’ha executat el 60 % de les obres a l’R2 nord i l’R11 des que van començar el passat 17 de setembre i es van tallar les dues línies. Segons Adif, això vol dir que s’han executat 2,8 quilòmetres de vies dels 4,3 en els quals es preveu actuar durant les obres. Tot i que el tècnic responsable de les obres, Alberto Alcañiz, ha reconegut que els treballs “avancen lleugerament per sobre del previst”, la seva data de finalització es manté per al pròxim 11 de desembre. També serà el dia en el qual començarà a funcionar la nova estació de Sant Andreu Comtal.

D’altra banda, Alcaniz ha informat que el “gruix” dels treballs quedarà, en principi, enllestit durant la segona quinzena de novembre. Després d’aquesta part del procés, s’enllaçarà la capçalera de les vies de l’estació de Sant Andreu Comtal amb les noves.

Aquestes obres són part dels treballs destinats a la futura estació de la Sagrera

L’objectiu de les obres és construir 4,3 quilòmetres de vies que passaran per la nova estació de la Sagrera. La meitat de les vies aniran soterrades i, a més, permetran que la línia de Barcelona-Granollers-Girona sigui part de la nova infraestructura. El conjunt d’aquestes obres són part dels treballs destinats a acabar la futura estació de la Sagrera, on confluiran línies de Metro, Rodalies i d’alta velocitat.

Pel que fa a la situació global de les obres de l’estació de la Sagrera, els treballs de l’R2 nord i l’R11 són part de la seva segona fase. Durant la tercera, la idea és que Adif comenci a encabir les línies d’alta velocitat a la futura estació. Segons ha subratllat Alcañiz, la idea és que el 2025 l’alta velocitat passi per la nova estació, encara que no hi ha data de finalització de tota la infraestructura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa