Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Mai més retallades”: la protesta dels infermers a Vall d’Hebron en el seu Dia Mundial
  • CA

Uns 200 sanitaris s’han concentrat aquest dimarts a l’entrada de l’edifici general de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona per reivindicar condicions laborals por el Dia Internacional de la Infermeria, que aquest any se celebra enmig de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. La protesta va ser anunciada ahir i arriba després que a l’Hospital Clínic ja s’hagin fet diverses concentracions de la Plataforma 5%. 

Cap a dos quarts de nou del matí, els sanitaris s’han distribuït a l’escala d’entrada a l’edifici general, mantenint la distància de seguretat, amb mascaretes i pancartes, en les quals es llegien reivindicacions com ‘Aplaudiments amb drets’, ‘Mai més retallades ‘,’ No som heroïnes’ i ‘Afegeix-te a nosaltres, la sanitat també és teva ‘.

Minuts després, la concentració s’ha traslladat al parc infantil a la plaça Messi, on els infermers s’han concentrat de nou amb els cartells alçats i han fet un minut de silenci, seguit d’un aplaudiment.

En el manifest dels convocants, els infermers han demanat recuperar condicions laborals, com ara la jornada de 35 hores; han criticat la manca d’equips de protecció personal (EPI), tests i mascaretes al principi de l’emergència de Covid-19, i han lamentat que tenen “més de 40.000 sanitaris contagiats”.

Han reivindicat més seguretat en la seva feina, estabilitat laboral, “ser valorats com a professionals, no com a herois” i una borsa de treball transparent, legal i actualitzada.

També han reclamat unes Direccions per Objectius (DPO) “justes i equitatives per a tots els sanitaris independentment del seu contracte”, la recuperació de les pagues extra de 2013-2014, la jubilació als 60 anys, la recuperació del fons d’acció social i que no hi hagi retallades en la sanitat pública, entre d’altres.

Més notícies
Els sanitaris convoquen una protesta contra les condicions laborals i la falta de “seguretat”
Notícia: Els sanitaris convoquen una protesta contra les condicions laborals i la falta de “seguretat”
Comparteix
La faran demà en dos horaris diferents i coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria
Carles Xavier García, 'Charlie', veu de la primera protesta de sanitaris des de l'inici de la pandèmia / A. L.
Reivindicació sindical al Clínic: “L’aplaudiment ens emociona però és una mica hipòcrita”
Notícia: Reivindicació sindical al Clínic: “L’aplaudiment ens emociona però és una mica hipòcrita”
Comparteix
Carles Xavier García, conegut com a 'Charlie', va posar veu a la primera protesta de sanitaris des de l'inici de la pandèmia
Revolta de sanitaris contra les retallades a la porta del Clínic
Notícia: Revolta de sanitaris contra les retallades a la porta del Clínic
Comparteix
"Volem contractes dignes", han exigit a les portes de l'hospital, on desenes d'ells s'enfronten al coronavirus en primera línia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa