Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sanitaris convoquen una protesta contra les condicions laborals i la falta de “seguretat”
  • CA

Després de passar el pitjor de la pandèmia, i a l’espera del que pugui venir per la relaxació de les restriccions, els sanitaris dirigeixen ara la seva atenció a rendir comptes. És per això que treballadors de l’hospital Vall d’Hebron han impulsat un manifest a què s’han adherit professionals de l‘Hospital del Mar i de l’hospital de Bellvitge. Al document, titulat “#AplaudimentsEnDrets”, empleats del Vall d’Hebron convoquen dues concentracions demà, Dia Internacional de la Infermeria, a les 8.30 i a les 20.30 hores a les portes de l’edifici general del centre.

Els professionals de Bellvitge sortiran a les portes del seu hospital en una concentració a què s’ha sumat la CGT. “Aprofitant el dia internacional de la infermera, volem denunciar la nostra disconformitat en les condicions laborals en les que treballem”, justifica el sindicat, que dona suport al manifest dels treballadors del Vall d’Hebron. El delegat sindicat de CCOO a Vall d’Hebron, Jesús Jiménez, celebra que la situació ha millorat perquè han passat de 800 pacients de Covid-19 a 100. 

El manifest recull demandes pel que fa a les condicions laborals, com ara recuperar la jornada de 35 hores o les ràtios de sanitari per pacients. També exigeix “seguretat” al lloc de feina i esmenta la “falta d’Equips de Protecció Individual (EPIs), tests, mascaretes no homologades” i recorda que hi ha més de 40.000 sanitaris contagiats a tot l’Estat. “Ser valorats com a professionals, no com a herois”, trasllada el document. 

Manifest dels sanitaris de Vall d'Hebron per convocar protestes demà (11-5-2020) / Cedida

Manifest dels sanitaris de Vall d’Hebron per convocar protestes demà / Cedida

Els sanitaris que protestaran demà també clamaran per recuperar el 5% retallat del seu sou, juntament amb el de la resta de funcionaris, per un decret de la Generalitat encara vigent. A l’Hospital Clínic ja s’han vist concentracions promogudes per la Plataforma 5% per reclamar el mateix. Finalment, acaba amb una exigència: “Stop retallades a la sanitat pública”. 

Perquè la concentració sigui segura, el manifest sol·licita que s’hi acudeixi amb el cabell recollit, amb mascareta i mantenint la distància de seguretat. 

Més notícies
Carles Xavier García, 'Charlie', veu de la primera protesta de sanitaris des de l'inici de la pandèmia / A. L.
Reivindicació sindical al Clínic: “L’aplaudiment ens emociona però és una mica hipòcrita”
Notícia: Reivindicació sindical al Clínic: “L’aplaudiment ens emociona però és una mica hipòcrita”
Comparteix
Carles Xavier García, conegut com a 'Charlie', va posar veu a la primera protesta de sanitaris des de l'inici de la pandèmia
Revolta de sanitaris contra les retallades a la porta del Clínic
Notícia: Revolta de sanitaris contra les retallades a la porta del Clínic
Comparteix
"Volem contractes dignes", han exigit a les portes de l'hospital, on desenes d'ells s'enfronten al coronavirus en primera línia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa