Revolta de sanitaris contra les retallades a la porta del Clínic

"Volem contractes dignes", han exigit a les portes de l'hospital, on desenes d'ells s'enfronten al coronavirus en primera línia

La pandèmia de la Covid-19 posarà sobre la taula les retallades en la sanitat pública durant la crisi econòmica de 2008. Desenes de sanitaris, però, s’han concentrat a la porta de l’Hospital Clínic aquest vespre per encendre l’espurna i avançar el debat. Els professionals de la salut, que aquests dies s’enfronten al coronavirus en primera línia, han llegit un manifest en què han recordat les retallades amb els decrets estatal i català de 2010. “Retallar en sanitat és assassinat”, deia el comunicat.

Han exigit la recuperació del “famós 5%”, amb referència a la disminució del sou que van patir durant la crisi. “Volem contractes dignes  […] Volem seguir vetllant per vosaltres”, deia el manifest, que ha aplegat desenes de sanitaris i que es pot escoltar en un vídeo gravat a les portes del Clínic. “No som herois, som treballadors”, exclamava el sanitari que ha llegit el document. 

El missatge dirigit als polítics ha estat el protagonista de l’escrit. “Si estan tan orgullosos de nosaltres, que ho demostrin amb fets, no amb paraules”, avisava. D’aquesta manera, exigia que es reverteixin les retallades a la sanitat pública. “No podem més, estem esgotats”, advertia, i recordava que la seva “lluita” és la de tots. 

Més informació

Comentaris

  avia 24/04/2020 8:59 am
  Crec que teniu tota la raó, pero haurieu de demanar a Madrid, recordeu que han tret les competencies a la Generalitat. A part deficit fiscal Recordeu que el primer que va començar retallades van ser els socialistes amb la Sra. Geli al capdavant, no ho perdeu de vista, no sigui que us volguin manipular
  Anselm Llorenç 24/04/2020 3:28 pm
  A Catalunya, on hi ha competències plenes, les retallades les va implementar el messies Artur Mas. I a mçés va tenir la santa barra d'exigir "fewr més amb menys".
  josep 24/04/2020 4:31 pm
  No crec que el sr. Mas es dongi per aludit

Nou comentari