Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enxampen un altre mafiós italià que s’amagava a Barcelona
  • CA

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un membre de la ‘Ndrangheta, la màfia calabresa. G.T., italià de 42 anys, feia tres anys que estava fugit de la justícia i té pendent una condemna de més de 19 anys de presó per tràfic internacional de drogues i pertinença a una organització criminal. És el quart membre de la màfia italiana que la policia enxampa a la capital catalana en l’últim any.

Els investigadors de la policia espanyola han permès esbrinar que el mafiós vivia a Barcelona des que va fugir d’Itàlia. S’havia instal·lat al centre de la ciutat, però s’esforçava per dur una vida rutinària i tranquil·la, evitant mantenir el contacte amb els veïns per no cridar l’atenció. Quan sortia al carrer, prenia tota mena de precaucions per si algú el vigilava.

Detingut a Barcelona un fugitiu de la màfia italiana ‘Ndrangheta considerat molt perillós / Guàrdia Civil

Col·laboració europea

G.T. va ser abordat pels agents de la unitat de fugitius de la Guàrdia Civil quan sortia de casa, a prop de la plaça Universitat. Aquesta detenció, igual que la de Gennaro Esposito, membre del clan mafiós napolità dels Mazzarela, que feia un any que havia desaparegut del radar de la policia italiana. El buscaven per participar en un tiroteig contra un clan rival.

Al març la policia ja havia detingut un altre membre de la ‘Ndrangheta, buscat per tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. El van enxampar que estava comprant amb la seva parella al Mercat de Sant Gervasi. Els investigadors el van localitzar a través d’un familiar pròxim. Té per davant una condemna de 20 anys.

El quart detingut també era de la ‘Ndrangheta i va ser la Policia Nacional qui, després de dos anys d’investigació, va poder rastrejar-lo i capturar-lo a l’octubre de l’any passat. Vivia a Barcelona mentre esperava el moment per fugir cap al Brasil amb vaixell. De fet, quan el van detenir acabava de rebre tota la documentació i diners en efectiu per viatjar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepet de Vallmanya a setembre 19, 2021 | 23:22
    Pepet de Vallmanya setembre 19, 2021 | 23:22
    Sembla que les "esquerdes " atrauen a tots els mafiosos del món. Què tindran en Comú ?
  2. Icona del comentari de: MHP a setembre 20, 2021 | 09:43
    MHP setembre 20, 2021 | 09:43
    Aquest també es colega del Boye? Es van coneixar a la grajola??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa